Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πρώτη…και προημιτελικά με Νιγηρία




Η Ελλάδα με έναν εξαιρετικό Βασίλη Σπανούλη νίκησε με 98-84 το Πουέρτο Ρίκο και προκρίθηκε ως πρώτη στα προημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά.
Η Εθνική μας πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 98-84 του Πουέρτο Ρίκο και τώρα περιμένει την Νιγηρία την οποία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Παρασκευή.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία νίκησε την Λιθουανία,ενώ ‘’πέταξε’’ έξω την οικοδέσποινα Βενεζουέλα.
Η Ελλάδα στην επίθεση ‘’πέταγε’’ φωτιές και κατάφερε να πάει πάλι ψηλά το δείκτη του σκόρ,ωστόσο στην άμυνα φάνηκε να μην ανταποκρίνεται τόσο.Παρόλα αυτά αυτή η ‘’αδυναμία’’ στην άμυνα μπορεί να εξηγηθεί από τα γρήγορα φάουλ που μάζεψαν οι ψηλοί της Ελλάδας.
Σπανούλης από άλλο πλανήτη:
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και οδήγησε την Εθνική μας στην νίκη.Συγκεκριμένα ο Έλληνας γκάρντ ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα,καθώς με 13 συνεχόμενους δικούς του πόντους η Εθνική μας προηγήθηκε με 13-9 στο πρώτο δεκάλεπτο(4’).Από τα σύν τις Εθνικής μας ήταν ότι οι Έλληνες πυροβολούσαν από την περιφέρεια έχοντας 6/6 τρίποντα.Τελικά η πρώτη περίοδος έληξε 30-27 με την Ελλάδα να είναι μπροστά στο σκόρ.Οι πουερτορικάνοι εκμεταλλεύτηκαν ότι η Ελλάδα είχε μείνει χωρίς ψηλούς και διατηρήθηκε κοντά στο σκόρ(Μπουρούσης και Μαυροειδής 3 φάουλ στο 18’).Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 49-47.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και για τις δύο ομάδες,καθώς οι Έλληνες και Πουερτορικάνοι έπαιρναν τα ηνία του αγώνα εναλλάξ.Βέβαια οι Εθνική μας στο τέλος έτρεξε ένα σερί 10-2 και έφερε την διαφορά στους 12(70-62).
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, το Πουέρτο Ρίκο κυνηγούσε, όμως οι διεθνείς με ψυχραιμία έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση, οδηγούμενοι από τον εξαιρετικό Σπανούλη και με τους Μπουρούση, Πρίντεζη, Ζήση και Παπανικολάου να δίνουν τις απαιτούμενες λύσεις.Έτσι η νίκη ήρθε για την Ελλάδα με 98-84.
Αναλυτικά:
Δεκάλεπτα: 30-27, 49-47, 70-62, 98-84.
Ελλάδα: Ζήσης 13, Σπανούλης 27, Πρίντεζης 16, Μπουρούσης 16, Παπανικολάου 9, Καλάθης 8, Καϊμακόγλου 7, Φώτσης 2.
Πουέρτο Ρίκο: Χουέρτας 8, Αρόγιο 6, Πίβι 10, Μπάλκμαν 13, Γκαλίντο 7, Ράμος 15, Μπαρέα 13, Ροζάριο 2, Ροντρίγκες 2, Σάντσες 4, Σαντιάγκο 4.
stats



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου