Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

''Πράσινος'' ο Ούκιτς

Επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ο οποίος υπεγραψε διετές συμβόλαιο με το τριφύλλι.
Ο Κροάτης γκάρντ τα βρήκε σε όλα με την ΚΑΕ των πρασίνων και ο Ούκιτς την νέα σεζόν θα φορά τα πράσινα.Ο πολύ έμπειρος πλέι μέικερ έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες ευρωπαϊκές και μη.Κάποιες από αυτές είναι η Φενέρμπαχτσέ Ούλκερ,η Κάχα Λαμποράλ,η Μπαρτσελόνα,η Ρόμα και από το ΝΒΑ στους Τορόντο Ράπτορς και στους Μιλγουόκι Μπάκς.
Ο Κροάτης άσος έχει ύψος 1.96 και θα έχει ετήσιες απολαβές της τάξης των 800.000 αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή του τριφυλλιού μετά τους Μπράμος,Σχορτσιανίτη,Πάνκο και Βασίλη Ξανθόπουλο.Αυτή η κίνηση του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντική για την ομάδα,καθώς ενισχύεται τόσο η περιφέρεια που αποχώρησαν παίκτες όσο και ο Ούκιτς καταλαμβάνει θέση κοινοτικού και έτσι μένουν δύο θέσεις ξένων κενές για τυχών μεταγραφές.
 Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sentragoal.gr.
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κροάτης γκαρντ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα sentragoal.gr.Χαρακτηριστικά τόνισε:«Έχουμε συμφωνήσει σε όλα. Τις επόμενες μία δύο μέρες θα υπογράψουμε κιόλας. Πραγματικά θέλω να έρθω εκεί και να παίξω στον Παναθηναϊκό! Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και ήταν εντυπωσιακά ειλικρινείς κι ευθείς απέναντί μου. Είμαι ενθουσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο με προσέγγισαν» δήλωσε ο Ούκιτς και στη συνέχεια είπε πως «γνωρίζω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι προσπαθεί να ξαναχτίσει την ομάδα από την αρχή, να κάνει ένα restart, ανοίξει μία νέα σελίδα. Θεωρητικά οι άνθρωποι μου είπαν ότι θα είμαι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας, αλλά κι εγώ αν δεν παίξω καλά, κανείς δεν πρόκειται να μου χαριστεί. Μου αρέσει πολύ το πρότζεκτ, έτσι τουλάχιστον όπως μου το περιέγραψαν.Είναι πολύ ωραίο. Και για να πω την αλήθεια είχα 4 προτάσεις μαζί με αυτή από τον Παναθηναϊκό. Τις μελέτησα όλες και στο τέλος επέλεξα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, τον Παναθηναϊκό», συμπλήρωσε, παραδεχόμενος πως προτίμησε την ελληνική πρόταση από πολλές άλλες που είχε στα χέρια του».
Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια μετά από συμφωνία με την «πράσινη» ΚΑΕ.
Ο Ούκιτς (1.96, γκαρντ) γεννήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας στις 5 Δεκεμβρίου 1984 . Η καριέρα του ξεκίνησε στην ομάδα της πόλης του, την ΚΚ Σπλιτ (2000-05), από όπου μεταπήδησε στην Ισπανία και την Μπασκόνια (2005-06). Μετά από ένα χρόνου στους Βάσκους, φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (2006-07). Σειρά πήρε η Ιταλία και η Βίρτους Ρόμα (2007-08), πριν κάνει το ταξίδι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για το ΝΒΑ όπου αγωνίστηκε στους Τορόντο Ράπτορς (2008-09) και τους Μιλγουόκι Μπακς (2009-2010). Επέστρεψε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2010 για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, όπου έμεινε και τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους.
Ο Ούκιτς έγινε ντραφτ το 2005 από τους Τορόντο Ράπτορς στον δεύτερο γύρο και στο νούμερο 41. Έχει κατακτήσει στην Κροατία ένα πρωτάθλημα (2003) και ένα κύπελλο (2004), με την Μπασκόνια το Κύπελλο Ισπανίας (2006), με την Μπαρτσελόνα το κύπελλο Ισπανίας (2007) και με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ το νταμπλ στην Τουρκία δύο χρονιές (2010, 2011).
Παράλληλα, ήταν και μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Κροατίας και της Εθνικής Ανδρών. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων το 2002, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Ελλάδα είχε μέσο όρο 19.8 πόντους, 4,6 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ και 2,6 κλεψίματα με την Κροατία να φτάνει στους ημιτελικούς. Με την Εθνική Ανδρών της Κροατίας έχει πάρει μέρος στα Ευρωμπάσκετ 2005, 2007, 2009 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου