Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Πρώτοι....στην καρδιά μας

Μπορεί η Εθνική Νέων στο Euro  U-19 να έχασε στον τελικό από την καλύτερη Ισπανία,ωστόσο τόσο η πορεία της αλλά και το πάθος των παικτών στον τελικό έδειξαν πως αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για να κάνει μεγάλα πράγματα.
Η Εθνική Νέων τα έδωσε όλα και σε όλο το Euro ,αλλά και στον τελικό και για αυτό το λόγο αξίζει συγχαρητήρια.Τα παιδιά του Κώστα Τσάνα πάλεψαν,έδωσαν την ψυχή τους και κατάφεραν να φτάσουν στην δεύτερη θέση του βάθρου για την Ευρώπη,αλλά για εμάς έφτασαν στην πρώτη.
Εξέλιξη αγώνα
Η Ισπανία εξ'αρχής ήταν το μεγάλο φαβορί και ήθελε να το επιβεβαιώσει.Οι φούριος ρόχας έδειξαν τις προθέσεις τους και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά,καθώς μετά από γύρισμα του Ροντρίγκεζ ο Διούδης έδιωξε και ο Μαυρίας απομάκρυνε τον πρώτο κίνδυνο για τα καρέ του Έλληνα πορτιέρο.
Οι Ισπανοί πίεζαν με την ώρα ο Ροντρίγκεζ γινόταν πιο απειλητικός και στο 5' χρειάστηκε η συμβολή του Σταφυλίδη σε σούτ του Αλσάσερ.Οι Ισπανοί συνέχισαν να πυροβολούν και το φάουλ του Καμπάνια κατέληξε πάνω από την ελληνική εστία.
Η Ισπανία μάλιστα σε μια φάση ζήτησε και πέναλτι σε....βουτιά του Ροντρίγκεζ που ο διαιτητής του είπε να σηκωθεί.Ωστόσο ο Ροντρίγκεζ έψαχνε το γκόλ και στο 19΄απείλησε εκ νέου με τον Σταφυλίδη αρχικά και τον Διούδη στην συνέχεια να στέλνουν την μπάλα κόρνερ.
Νέος κίνδυνος για την Εθνική μας στο 24' με το γύρισμα του Ντεουλοφέου να μην βρίσκει αντίκρισμα,ενώ το σούτ που δοκίμασε ο Τόρες στο 30ο λεπτό πέρασε άουτ.Στο 31' οι Ισπανοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκόρ,αλλά η αστοχία του Ντεουλοφέου μετά από γύρισμα του Ροντρίγκεζ έστειλε την μπάλα άουτ και τους Ισπανούς πίσω στην θέση τους.
Η Εθνική μας ωστόσο άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο να φέρνει το ματς στα ίσια και στο 33'δημιούργησε την πρώτη της φάση.Ο Γιαννιώτας μετά από πολύ ωραία ενέργεια έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα με τον Κατίδη να πιάνει την κεφαλιά,αλλά η μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Οι φούριος ρόχας παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν το πρέσινγκ τους.Στο 35ο λεπτό ο Μαρινάκης έδιωξε την μπάλα στο γύρισμα του Τόρες και πέρασε αυτός ο κίνδυνος.
Στο 36' η Ελλάδα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο στα αριστερά με τον Μαυρία να το εκτελεί.Ο Μαυρίας λοιπόν εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να περνά μπροστά από όλους και τον κίπερ της Ισπανίας να αιφνιδιάζεται,ωστόσο η ανησυχία που υπήρξε στα ισπανικά καρέ έφυγε μόλις σταμάτησε η φάση ως οσφάιντ του Διαμαντάκου.
Στο ακριβώς επόμενο λεπτό έγινε μια πολύ καλή φάση για την Εθνική μας,με τον Γιαννιώτα να βγάζει την σέντρα αλλά η μπάλα να περνά τόσο από τον Διαμαντάκο και τον Κατίδη και να χάνεται μια από της καλύτερες φάσεις της Εθνικής έως αυτό το σημείο.Το ημιχρόνο έκλεισε με τον Τόρες να πραγματοποιεί σούτ αλλά να καταλήγει άουτ και από την άλλη τον Διούδη να αποκρούει το σούτ του Ροντρίγκεζ.
Έτσι η Εθνική μας έκλεισε το ημίχρονο με τον Σταφυλίδη να κάνει πολύ καλή δουλειά και τον Διούδη να κρατά το μηδέν πίσω.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το πρώτο,δηλαδή, οι Ισπανοί πίεζαν στο 56ο λεπτό είχαν δοκάρι σε σούτ του Καμπάνια έξω από την περιοχή.Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ισπανοί δημιούργησαν μια από τις καλύτερες φάσεις.Ο Ροντρίγκεζ σε κόψιμο προς τα μέσα στην ελληνική περιοχή έκανε το σούτ με τον Διούδη να αποκρούει με το πόδι.Στην συνέχεια ο Γκριμάλντο έπιασε πολύ ωραίο σούτ με τον Έλληνα κίπερ να διώχνει για δεύτερη φορά και η ελληνική άμυνα να ολοκληρώνει την προσπάθεια του Διούδη.
Οι Ισπανοί δεν το έβαλαν κάτω και σε φάουλ του Σούσο η μπάλα έγλειψε το δοκάρι και κατέληξε άουτ.Οι φούριος ρόχας κυνηγούσαν το γκόλ και τελικά το πέτυχαν στο 80' με τον Ροντρίγκεζ να εκμεταλλεύεται το κενό στο δεξιό μέρος της ελληνικής άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-0 μετά από ωραία πάσα του Ντεουλοφέου που είχε μαζέψει δύο Έλληνες παίκτες πάνω του.
Η Εθνική μας δεν κατάφερε κάτι μέχρι το τέλος και ηττήθηκε.Ωστόσο οι Ισπανοί επιβράβευσαν τους Έλληνες παίκτες για την προσπάθεια καθώς χειροκρότησαν τους Έλληνες άσους.
Οι συνθέσεις
Ισπανία: Αριθαμπαλάγα, Γκριμάλντο, Ραμάλιο, Οσέντε, Καμπάνια, Σούσο (71' Σουάρεζ), Αλσάσερ, Ροντρίγκεζ (90'+1' Μπέρνατ), Χόνι, Τόρες, Ντεουλοφέου (84' Χουανμί).
Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Μπάλλας, Μαυρίας, Φουρλάνος (85' Μπακασέτας), Διαμαντάκος (67' Λυκογιάννης), Κατίδης (90' Μπουχαλάκης), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου