Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Έμεινε στο κύπελλο...

Η κούραση και τα πολλά λάθη δεν άφησαν τον Παναθηναϊκό να πάρει την νίκη εναντίον της Μάλαγα και πλέον με την τρίτη σερί ήττα του μπαίνει σε περιπέτειες και χρειάζεται πλέον μεγάλες νίκες.
Ο Παναθηναϊκός δείχνει όπως και στην αρχή της χρονιάς ένα πολύ κακό πρόσωπο και μετά την τρίτη του σερί ήττα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς από την μια δυσκολεύει η περίπτωση της δεύτερης θέσης αλλά και από την άλλη μπορεί να βρεθεί και εκτός της τετράδας αν συνεχίσει αυτήν την κακή του παρουσία.
Ο Παναθηναϊκός έχοντας πολλά λάθη στον αριθμό 16 έχοντας χάσει 14 ριμπάουντ και έχοντας δεχτεί 15 τρίποντα δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στον αγώνα και να διεκδικήσει την νίκη.
Δύσκολα χωρίς Γκίστ
Ο Παναθηναϊκός και με την απουσία του Γκίστ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Διαμαντίδη,Ούκιτς,Μπράμος,Φώτση και Λάσμε.Από την άλλη μεριά η Μάλαγα δεν είχε τον Κάλογουει και έτσι ξεκίνησε με του Γκρέιντζερ,Ντράγκιτς,Μέντλεϊ,Κουζμίνσκας και Βάσκεθ.Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά με τον Μπράμος και τον Μέντλεϊ και ευστοχούν σε τρίποντα και το σκόρ να διαμορφώνεται στο 8-8.Με την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού να μην δουλεύει Κάρι,Διαμαντίδης και Μπατίστ πήραν την πρωτοβουλία και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοκαθεδρία στο σκόρ με 21-20.Με φάουλ που κέρδισε ο Φώτσης 1'9'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε το 23-20 για τον Παναθηναϊκό.
Με τον Κάρι να είναι ο μοναδικός που προσπαθούσε με 4/4 τρίποντα έφερε την διαφορά στο +7 με 23-30.Με τον Τούλσον να κάνει ένα φοβερό παιχνίδι και τον Βιδάλ να βάζει κρίσιμα σουτ η Μάλαγα έφτασε στο +1 στο 31-30.Με τον Μπατίστ και τον Ματσιούλις να κάνουν ότι μπορούν στην επίθεση αλλά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και το υψηλό ποσοστό των Ανδαλουσιανών στα τρίποντα το σκορ παρέμενε στην μικρότερη διαφορά 39-40.Δύο φάουλ του Γιάνκοβιτς έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να ανεβάσουν την διαφορά στο +2 στο 44-42.
Προσπάθησε αλλά...
Με τον Παναθηναϊκό να θέλει στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε και με την Μάλαγα να είναι ιδίως εύστοχη έφτασε την διαφορά στο +6,52-46.Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο και μετά αποφάσισε να παίξει μπάσκετ και οι τάπες Λάσμε αλλά και τα τρίποντα Διαμαντίδη και Ματσιούλις γύρισαν το ματς και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 54-54.Το κάρφωμα-φάουλ του Ματσιούλις λίγο αργότερα έδωσε μεγάλη ώθηση στον Παναθηναϊκό που έκανε το 57-54.Οι Ισπανοί δεν το έβαλαν κάτω και με τον Μέντλεϊ προηγήθηκαν με 61-57 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Και εκεί που οι ''πράσινοι'' έπρεπε να τα δώσουν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέρρευσαν και με διαδοχικούς πόντους του Τούλσον η διαφορά έφτασε στους 8,67-59.Με τον Μέντλεϊ να ευστοχεί σε τρίποντο έγινε το 72-63.Και ενώ ο Παναθηναϊκός μπορούσε να γυρίσει το ματς δεν κατάφερε ποτέ τίποτα και ενώ να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Μάλαγα έκανε και αυτός πολλά λάθη και με τρίποντα του Γκρέιντζερ κατέρρευσε τελείως με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 87-71.
Δεκάλεπτα: 20-23, 44-42, 61-57, 87-71.
Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Σαμπόνις 3, Βιδάλ 4, Σουάρεθ, Γκρέιντζερ 16, Βάσκεθ 6, Τούλσον 20, Κουζμίνσκας 5, Ντράγκιτς 4, Χετσχάιμερ, Κέινερ-Μέντλεϊ 21, Στίματς 8.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 12, Κάρι 14, Μπατίστ 4, Φώτσης 4, Ούκιτς, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου