Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ήθελε αλλά δεν μπόρεσε...

Ο Πάοκ είχε ως μοναδικό στόχο να πάει στο Χάρκοβο και να γυρίσει με την πρόκριση ωστόσο το 2-0 υπέρ της Μέταλιστ έβαλε όλο το άγχος στον Πάοκ.Η ομάδα του Στέφενς μάλιστα έμεινε πίσω στο σκορ και το μοναδικό γκολ της σειράς για τον Πάοκ πέτυχε ο Νέτσιντ στο 83'.
Ο Πάοκ φάνηκε ότι είχε την διάθεση και ήθελε πολύ να πετύχει τα γκολ που χρειαζόταν ωστόσο παρότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να απειλήσει με την τελική πάσα να του λείπει.Με εξαίρεση την φάση του 64' με τον Σαλπιγγίδη η ελληνική ομάδα μέχρι το 82΄δεν κατάφερε να απειλήσει.Σε εκείνο το σημείο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Τόμας Νέτσιντ και δευτερόλεπτα αργότερα κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Πάοκ.Μάλιστα στο 89' παραλίγο να γυρίσει και το παιχνίδι με την κεφαλιά που πραγματοποίησε να καταλήγει άουτ.
Πλέον ο Πάοκ θα αναζητήσει την συμμετοχή του στο Europa League...Πάντως αν τιμωρηθεί η Μέταλιστ για υπόθεση στημένου πρωταθλήματος το 2008 ο ''δικέφαλος'' θα πάρει την θέση του.
To 4-2-3-1 με Σαλπιγγίδη στην κορυφή
Ο Πάοκ παρατάχθηκε με 4-2-3-1!Κάτω από τα δοκάρια του ελληνικού συλλόγου ''έκατσε'' ο Χακόμπο,στην άμυνα οι Κίτσιου,Λίνο,Βιτόρ και Κατσουράνη.Στον άξονα ο Λαζάρ και ο Τζιόλης ενώ στα πλάγια ο Ολίσε με τον Γεωργιάδη.Ενώ πίσω από τον κεντρικό επιθετικό,Σαλπιγγίδη, ο Λούκας.
Ιδιο σύστημα και από τον Μίρον Μάρκεβιτς για τη Μέταλιστ. Τερματοφύλακας ο Ντισλένκοβιτς, με τους Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Μολέδο και Γκουεγέ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Εντμαρ και Κρασνοπιόροφ ήταν στο κέντρο, με τους Μπλάνκο, Σόσα και Ντιέγκο Σόουζα σε μεσοεπιθετικό ρόλο, πίσω από τον Ντέβιτς.
Εξέλιξη...

Ο Πάοκ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ επιθετικά θέλωντας εμφανώς να πετύχει γρήγορο γκολ για να μπορέσει να γυρίσει αυτό το 2-0 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα.Ο Πάοκ είχε την κατοχή της μπάλας και παρόλο ότι ήταν για αρκετή ώρα γύρω από τα καρέ της Μέταλιστ δεν κατάφερε να κάνει την καλή τελική πάσα και να πετύχει το γκολ.
Ο Πάοκ κατάφερε να κάνει μόνο δύο σούτ έξω από την περιοχή που δεν φάνηκε να απείλησαν και ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του ουκρανικού συλλόγου.Ενώ στο 25' ο Πάοκ λίγο έλειψε να πάρει την πρωτοβουλία στο σκορ με τον Ντισλένκοβιτς να διώχνει και την μπάλα να βρίσκει πάνω στον Βίτορ.
Ο Μάιερ μάλιστα αρνήθηκε και πέναλτι στον Πάοκ με τον Ντισλένκοβιτς να ανατρέπει τον Λούκας,καθώς θεώρησε πως ο παίκτης του Πάοκ άρχισε να πέφτει πριν από το μαρκάρισμα του τερματοφύλακα της Μέταλιστ.
Ενώ ο Σόουζα είχε την μεγάλη ευκαιρία για την Μέταλιστ στο 28'...
Ο Πάοκ αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο μπήκε στο δεύτερο με σκοπό να ''κάνει'' το γκολ πριν να περάσει αρκετή ώρα.Ο Στέφενς από την μεριά του έβαλε τον Ολίσε κοντά στον Σαλπιγγίδη για να μπορέσει να σκοράρει.Ο Πάοκ πάλι είχε την κατοχή και ήταν συνεχώς μπροστά δίχως να βρίσκει ωστόσο την καλή κάθετη πάσα που να θέσει κάποιον παίκτη τετ-α-τετ για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.
Στο 64' ο Πάοκ έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Σαλπιγγίδη σε αντεπίθεση να ''κόβεται'' από τον Γκουέγε με προβολή.Ο Στέφενς προσπάθησε να αλλάξει κάτι ''ρίχνοντας'' στον αγώνα τον Κλάους Αθανασιάδη στην θέση του Σαλπιγγίδη,ωστόσο το γκολ ήρθε από την άλλη μεριά με τον Μπλάνκο στο 72' να ανοίγει το σκορ με σουτ.
Ο ελληνικός σύλλογος πάλεψε παρά το γκολ και συνέχισε να κάνει ευκαιρίες.Ο Στέφενς στο 82' έριξε στον αγώνα τον Νέτσιτν στην θέση του Τζιόλη και αυτός αμέσως τον δικαίωσε,καθώς με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.Στο 89' μάλιστα λίγο έλειψε να κάνει και το 2-1,αλλά η ωραία κεφαλιά που πραγματοποίησε κατέληξε άουτ.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 72' Μπλάνκο - 83' Νέσιντ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φλόριαν Μάιερ (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Γκουέγε - 29' Βίτορ, 38' Κατσουράνης, 90'+1' Αθανασιάδης
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Μολέδο, Γκουεγέ, Εντμαρ (90'+2' Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπιόροφ, Μπλάνκο, Σόσα, Ντιέγκο Σόουζα (62' Μάρλος), Ντέβιτς (76' Κριστάλδο).
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης (82' Νέτσιντ), Λάζαρ, Ολίσε, Γεωργιάδης (75' Λόρενς), Λούκας, Σαλπιγγίδης (67' Αθανασιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου