Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κοτσόλης: Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς για τον ΠΑΟ

Ο Στέφανος Κοτσόλης αναφέρθηκε στον νεανικό Παναθηναϊκό, τα αυξημένα του καθήκοντα ως ένας από τους εμπειρότερους παίκτες στην ομάδα, την ήττα από τον Πανιώνιο και τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στη Βέροια στη Λεωφόρο.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Κοτσόλη στη Νova:
Για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό μετά το αποτέλεσμα στην Νέα Σμύρνη:

«Είναι γνωστό ότι η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και θα πρέπει όλοι όσοι θέλουμε να υπερηφανευόμαστε για τα Παναθηναϊκά μας αισθήματα, ο καθένας από το πόστο του, να υπερβάλλουμε εαυτούς. Η διοίκηση στον τομέα της, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, ο κόσμος από την κερκίδα. Οπότε πρέπει αυτή τη μετάβαση, να την κάνουμε ομαλά. Είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πόσες αλλαγές έχουν γίνει φέτος- από τους προπονητές, το ρόστερ, το προπονητικό κέντρο, την επιστροφή στη Λεωφόρο- η ομάδα να χρειάζεται λίγο χρόνο. Κάποιοι παίκτες που έχουν έρθει για να κάνουν τη διαφορά, ενσωματώθηκαν πιο αργά στην ομάδα, οπότε είναι λογικό να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή σταθερή απόδοση. Παρ' όλα αυτά, όπως είπα θα πρέπει όλοι να υπερβάλλουμε, να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να γίνει αυτή η μετάβαση ομαλά και να βρει η ομάδα και πάλι τον δρόμο της».
Για τον ρόλο των έμπειρων παικτών στην ομάδα:
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα απαρτίζεται από μερικούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με αρκετές παραστάσεις και από αρκετούς νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Θεωρώ ότι εμείς, οι πιο έμπειροι, θα πρέπει να αποτελούμε πρότυπο γι' αυτά τα παιδιά καθημερινά στις προπονήσεις, αλλά και όταν αγωνιζόμαστε. Και στις δύσκολες στιγμές, που σίγουρα θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να βγαίνουμε μπροστά και να δείχνουμε το δρόμο. Από εκεί και πέρα όμως και τα νέα παιδιά, πρέπει να έχουν συναίσθηση της φανέλας που φορούν, τους δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να αγωνιστούν στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Μια ευκαιρία που για να την πάρεις παλαιότερα, έπρεπε να μοχθήσεις πολύ περισσότερο. Οπότε καθημερινά, θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι αξίζουν αυτή την ευκαιρία και να την αρπάξουν από τα μαλλιά όπως λέμε».
Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και τα αυξημένα καθήκοντα που έχει, ως ένας από τους εμπειρότερους ποδοσφαιριστές:
«Προσπαθώ και εγώ από την πλευρά μου να αποτελώ καθημερινά πρότυπο γι' αυτά τα παιδιά. Να τα βοηθώ όπου χρειάζονται τη βοήθεια μου και όπως είπα, αν πραγματικά γίνουμε μια οικογένεια- γιατί καθημερινά δενόμαστε όλο και πιο πολύ μεταξύ μας- και υπάρξει καλή επικοινωνία ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας- γιατί δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές- νομίζω ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και θα κάνει την πορεία που πρέπει να κάνει».
Για τον αγώνα με τη Βέροια:
«Φέτος δουλεύουμε καθημερινά, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στο ψυχολογικό. Μιλάμε πάρα πολύ... Κυρίως οι προπονητές μιλούν πολύ στους παίκτες και δίνουν να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να διαχειριζόμαστε όλα τα παιχνίδια, με τον τρόπο που πρέπει. Είμαι του δόγματος, ότι σε κάθε ματς ο Παναθηναϊκός ορίζει την τύχη του. Ανεξάρτητα με τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει, αν είμαστε αυτοί που πρέπει και μπορούμε να είμαστε, τότε θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Οπότε, αισιοδοξώ ότι και στο παιχνίδι με τη Βέροια, αν ακολουθήσουμε αυτά που μας πει ο προπονητής και βγάλουμε το πρόσωπο που πρέπει να βγάλουμε, θα πάρουμε τη νίκη».
Για την ομάδα της Βέροιας και τι αναμέτρηση περιμένει στο «Απόστολος Νικολαΐδης»:

«Θεωρώ ότι δεν είμαστε σε θέση να υποτιμούμε καμία ομάδα. Αντιθέτως, θα πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά όπως είπα και πριν για μένα μετράει η εικόνα που θα βγάλουμε στο γήπεδο. Οπότε αν εμείς έχουμε το πρόσωπο που πρέπει να έχουν - χωρίς να υποτιμώ τη Βέροια- νομίζω ότι θα πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι».
Για τη στήριξη που έχουν οι Πράσινοι από τους φιλάθλους τους:
«Νομίζω ότι ο κόσμος στέκεται δίπλα στην ομάδα. Το είδαμε αυτό από το πρώτο φιλικό που παίξαμε στην Ελλάδα με τη Λάτσιο και νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια που θα του δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθεί την ομάδα, θα δίνει το παρών. Αυτό που μπορώ από την πλευρά μου να υποσχεθώ, είναι ότι καθημερινά θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις προπονήσεις, ώστε κάθε αγωνιστική να βλέπουν μια ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».
Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό και την ...ολιγοήμερη αποχώρηση το καλοκαίρι:
«Στην ουσία δεν είχα αποχωρήσει. Απλά η δική μου περίπτωση ήταν ιδιάζουσα. Επειδή πίστευα μέσα μου ότι θα παραμείνω στην ομάδα και αυτές ήταν και οι ενδείξεις που είχα από την ομάδα, έκανα υπομονή, προσπάθησα να διατηρούμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να προπονούμαι μόνος μου, στο διάστημα που η ομάδα είχε αρχίσει προετοιμασία. Οπότε καταφέραμε να ενταχθώ άμεσα στην ομάδα και δεν φαίνεται αυτή μικρή καθυστέρηση στην ενσωμάτωση μου στην ομάδα».

Για τις εντυπώσεις που έχει σχηματίσει για τον Γιάννη Αναστασίου:

«Θετικότατες οι εντυπώσεις. Ο άνθρωπος προσπαθεί, πέρα από τα κομμάτια που θέλει να περάσει ως φιλοσοφία παιχνιδιού στις προπονήσεις, να μιλά καθημερινά ιδιαίτερα με τους νέους παίκτες, να τους δίνει κατευθύνσεις, να τους συμβουλεύει τόσο για τα εντός, όσο και για τα εκτός αγωνιστικού χώρου. Και νομίζω ότι αν έχουμε όλοι τα αυτιά μας ανοικτά- και οι μεγαλύτεροι- και ακούμε αυτά που μας λένε, θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που πρέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου