Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ''χρυσές'' αλλαγές

Κι όμως τον ήθελε...Ο Πάοκ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 ωστόσο οι δύο αλλαγές του Στέφενς άλλαξαν την ροή του αγώνα και έφεραν τον ματς τούμπα...Έτσι ο Πάοκ πέτυχε την πρώτη του νίκη σε πρεμιέρα ευρωπαϊκής διοργάνωσης!
Ο Πάοκ ήθελε πολύ αυτή την νίκη αλλά παραλίγο η Σαχτιόρ να του χαλάσει την βραδιά,παρόλα αυτά οι παίκτες του Πάοκ βρήκαν την ψυχραιμία και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Βούκιτς ''γύρισαν'' τον αγώνα...
Οι παίκτες του Χούμπ Στέφενς έμειναν πίσω στο σκορ με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ωστόσο Αθανασιάδης και Βούκιτς έφεραν το ματς τούμπα σε μια άδεια από κόσμο Τούμπα.
Πλέον ο Πάοκ την δεύτερη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει την Αλκμαάρ.
Η εξέλιξη...
Ο Πάοκ σε μια άδεια Τούμπα δεν μπόρεσε να μπει αρκετά ζεστός στον αγωνιστικό χώρο,παρόλα αυτά είχε την κατοχή της μπάλας και το μόνο επιθετικό του όπλο ήταν οι επιθέσεις από τα άκρα.Ο Πάοκ δεν κατάφερε να δημιουργήσει μια τελική ευκαιρία.
Οι ''Καζάκοι'' περιορίστηκαν κυρίως στο αμυντικό παιχνίδι και περίμεναν κυρίως τον Πάοκ να επιτεθεί και αυτοί να διώξουν έτσι ο Πάοκ δεν αντιμετώπισε και πολλά αμυντικά προβλήματα.Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να μπει ουσιαστικά στην περιοχή της Σαχτιόρ προσπαθώντας σουτ από μακρία.Στόχ και Λούκας δεν μπόρεσαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα και ο Αθανασιάδης έμοιζε ολομόναχος χωρίς βοήθειες με τον Νίνη να ''παίζει'' τον ρόλο του παίκτη που κατέβαζε την μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με τον Πάοκ πάλι να πιέζει χωρίς ωστόσο να έχει το ''καθαρό'' μυαλό για να πετύχει το γκολ.Και εκεί που όλα έδειχναν το Πάοκ κυρίαρχο του αγώνα ήρθε το γκολ και γκρέμισε κάθε προσπάθεια των γηπεδούχων.Ο διαιτητής είδε πέναλτι από τον Κατσουράνη στον Τσάνας και έτσι έγινε το 1-0 βάζοντας τον Πάοκ στο κυνήγι του γκολ με περισσότερο άγχος.Ο Σαλπιγγίδης ήρθε από τον πάγκο για να δώσει λύσεις στην επίθεση αλλά και για να δώσει ταχύτητα και συνάμα βοήθεια στον Κλάους Αθανασιάδη...
Και το γκολ ήρθε!Ο Πάοκ το ήθελε πολύ και τελικά τα κατάφερε να μπει στον αγώνα με μια στημένη φάση και κακή αντίδραση της άμυνας των φιλοξενουμένων έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό του Πάοκ να κάνει το 1-0 και να δώσει ελπίδες ακόμα και για νίκη!
Ο Λίνο με την είσοδο του έδωσε την εμπειρία που χρειαζόταν σε αυτό το σημείο ο Πάοκ αλλά έδωσε και την λύση με τις εξαιρετικές σέντρες του παίκτη.Και ενώ ο Πάοκ πίεζε ήρθε ένα κόρνερ στις καθυστερήσεις και μετά από πάσα ο Λίνο έκανε μια σέντρα...πάρε-βάλε στον Βούκιτς που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1!
Ξεκίνημα λοιπόν με τον δεξί για τον Πάοκ που θα πάει πλέον στην Ολλανδία για να διεκδικήσει ότι μπορεί με την Άλκμααρ που είναι το φαβορί του ομίλου...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας (65’ Λίνο), Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ (58’ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Νίνης (85’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Ολίσε, Νέτσιντ.
Σαχτέρ (Βίκτορ Κουμούκοφ): Μοκίν, Μαλίου, Τζίντιτς, Ταράσοφ, Σιμσεβιτς, Ποριβάεφ, Βίσιους, Τσάνας, Γκαζαριάν, Φινοτσένκο, Κιζνιτσένκο (88’ Ζένκοβιτς).
Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Τκάτσουκ, Μποραντάεφ, Μπαϊζάφον, Μπορόφσκι, Νταραμπάγεφ.
Διαιτητής: Φοτρέλ (Γάλλος)
Βοηθοί: Γκρινγκορ (Γάλλος), Στιέ (Γάλλος)
Γήπεδο: Τούμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου