Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Vamos με.....Ράμος

1835222_w1

Η κανονική διάρκεια και η παράταση δεν έδωσε νικητή και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.Στα πέναλτι η Ισπανία φάνηκε πιο ώριμη και ψύχραιμη και προκρίθηκε νικώντας με 4-2.
Το παιχνίδι:
Πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ισπανούς να χάνουν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 9',με τον Αρμπελόα να δοκιμάζει το σούτ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά να αστοχεί.Οι Πορτογάλοι όχι μόνο δεν κλείστηκαν,αλλά έδειξαν από την αρχή στην Ισπανία ότι δύσκολα θα έκαναν το παιχνίδι τους οι Φούριος Ρόχας.Ο Αλμέιδα πίεζε και δεν άφησε σε καμία περίπτωση τους Ισπανούς μπάκ να ανέβουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη.Από την άλλη οι Μεϊρέλες,Βελόσο και Μουτίνιο κυριάρχησαν στο κέντρο.
Η επιλογή του Ντελ Μπόσκε να βάλει τον Νεγρέδο στην κορυφή της επίθεσης ήταν άστοχη,καθώς ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τους κινδύνους που θα έφερναν το γκόλ.Από την άλλη όχθη οι Πορτογάλοι πίεζαν,δεν έκαναν λάθη στην άμυνα και στο κέντρο και περιόρισαν τους Ισπανούς αμυντικούς και μέσους.
Στο 29ο λεπτό οι Ισπανοί για πρώτη φορά έβγαλαν το γνωστό τους παιχνίδι και ο Ινιέστα από πλεονεκτική θέση αστόχησε.Στο 31' η πίεση των Πορτογάλων παραλίγο να αποδώσει καρπούς με τον Κριστιάνο να σουτάρει έξω από την περιοχή,αλλά η μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.Παρόλο την πίεση της Πορτογαλίας άλλες φάσεις δεν έγιναν και Πορτογαλία και Ισπανία έμειναν στο μηδέν.
Δεύτερο ημίχρονο
Η Πορτογαλία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε τρεις διαδοχικές φάσεις με τον Αλμέϊδα,όμως η μπάλα και στις τρεις φάσεις κατέληξε άουτ.Η Ισπανία έψαχνε χώρους για να κάνει το παιχνίδι της,όμως η Πορτογαλία είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους σε κέντρο και άμυνα.
Στο 54' ο Ντελ Μπόσκε κατάλαβε πως δεν πήγαινε άλλο και αντικατέστησε το Νεγρέδο με τον Φάμπρεγας.Στο 73ο και 84ο λεπτό ο Ρονάλντο εκτέλεσε δύο φάουλ με την κατάληξη και την δύο να είναι λίγο πάνω από το δοκάρι του Κασίγιας. Στο 90' οι Πορτογάλοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μεϊρέλες να παίρνει την μπάλα να κάνει την κούρσα,να δίνει την μπάλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ο τελευταίος με σούτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Παράταση
Στην παράταση οι Πορτογάλοι έδειξαν κουρασμένοι,και στο 104' ο Ινιέστα έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία,καθώς μετά από σέντρα έκανε το πλασέ στην κίνηση και είδε την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά την παρέμβαση του Πατρίσιο.Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης  ο Σέρχιο Ράμος εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Πατρίσιο.Η τελευταία φάση έγινε στο 117' με τον Πέδρο.Από εκεί και πέρα δεν έγινε τίποτα και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.
Πέναλτι
Αλόνσο - απόκρουση Πατρίσιο
Μουτίνιο - απόκρουση Κασίγιας
Ινιέστα 0-1
Πέπε 1-1
Πικέ 1-2
Νάνι 2-2
Ράμος 2-3
Άλβες - δοκάρι
Φάμπρεγας 2-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου