Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μεγάλο “Ευχαριστώ”



Η Ελλάδα πάλεψε,αλλά έχασε.Η Ελλαδάρα παίζοντας με μια καλύτερη Γερμανία,έδειξε γιατί είναι ομάδα με ψυχή.Όμως ηττήθηκε με 4-2 από την Γερμανία και αποχαιρέτησε το Euro.
Ο Λέμο έκανε αλλαγές και η Γερμανία άρχισε με μια σύνθεση που δεν΄είχαμε συνηθίσει.Την υπεράσπιση του γερμανικού τέρματος ανέλαβε ο Νόιερ, δεξιά ο Μπόατενγκ, αριστερά ο Λαμ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Χούμελς με τον Μπαντστούμπερ. Ο Σβαιστάιγκερ με τον Κεντίρα το δίδυμο των χαφ στη μεσαία γραμμή, αριστερό εξτρέμ ο Σούρλε, δεξί ο Ρέους και ο Οζίλ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κλόζε,σε ένα 4-2-3-1 που ξεκίνησε ο Λέμπ.
Από την άλλη μεριά ο Φερνάντο Σάντος έβαλε τον Σηφάκη να υπερασπιστεί την «γαλανόλευκη» εστία, έχοντας αριστερό μπακ τον Τζαβέλα, δεξί τον Τοροσίδη και τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μάκος για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση ξεκίνησε αντί του Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή, έχοντας στο πλευρό του τον Μανιάτη και τον Κατσουράνη λίγο πιο μπροστά. Ο Σαμαράς στο αριστερό «φτερό»,ενώ στο δεξί ο Νίνης και στη κορυφή του 4-2-3-1 ή 4-5-1 αν προτιμάτε ο Σαλπιγγίδης.
Η Γερμανία ξεκίνησε και πέταγε φωτιές μπροστά.Στο 3λεπτο φωτιά ο Σηφάκης έδειξε παρών και κατέβασε τα ρολά σε Οζίλ και Ρόϊς.Μετά από λίγα λεπτά ο Έλληνας κίπερ έβγαλε την βολίδα του Κεντίρα αλλά στο 39’ δεν μπόρεσε να βγάλει το τεχνικό σούτ του Φίλιπ Λάμ.Έτσι η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια με το σκόρ να είναι 1-0 υπέρ της Γερμανίας.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φερνάντο Σάντος να κάνει τα ‘’μαγικά’’ του και ρίχνοντας Γκέκα και Φωτάκη στον αγώνα ανανέωσε την εθνική,και στο 55’ μετά από ωραία μπαλιά του Σαλπιγγίδη ο Γιώργος Σαμαράς έκανε το 1-1 έβαλε φωτιά στο μάτς και έκανε τους Γερμανούς να καταλάβουν πως οι Έλληνες δεν τα παρατάνε τόσο εύκολα.Στο 61’ όμως ο Κεντίρα έκανε το 2-1 και ο Κλόζε ένα 7λεπτο μετά έκανε το 3-1.Ο Ρόϊς έκανε το 4-1 στο 73’ αλλά οι Έλληνες και πάλι δεν τα παράτησαν με τον Μπόατενγκ να κάνει χέρι σε σέντρα του Τοροσίδη και ο Σαλπιγγίδης να διαμορφώνει το τελικό 4-2 με πέναλτι.Έτσι τελείωσε το ταξίδι της Ελλάδας στο Euro,με το κεφάλι ψηλά πάντως….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου