Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το ελληνικό ''el classico''...

Άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι είναι στα ''σκαριά'' και λίγες ώρες πριν από την σέντρα μια παρουσίαση των παλαιότερων παιχνιδιών μεταξύ των αιωνίων...
Ομολογουμένως οι δύο αιώνιοι έχουν αλλάξει αρκετά από πέρσι.Από την μια μεριά ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή την φετινή χρονιά αντικαθιστώντας τον Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον Ρότσα.Ακόμη το ''τριφύλλι'' άλλαξε αρκετά και στο ρόστερ έφυγε ο Κώστας Κατσουράνης,μπήκε στην αγωνιστική περίοδο χωρίς τον σημαντικό για την ομάδα Σεμπαστιάν Λέτο,ενώ ''έχασε'' και τον μεγάλο αρχηγό του,το έμβλημά του ''τριφυλλιού'',τον Γιώργο Καραγκούνη.Ενώ ενισχύθηκε όσο μπορούσε αγοράζοντας παίκτες που μπορούσαν να κρατήσουν το υπάρχον μπάτζετ.Έτσι προστέθηκαν Σισοκό,Σό,Μπαρμπαρούσης,Φοναρόλι και Βελάσκες.
Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός πούλησε τον Κέβιν Μιραλάς αλλά βρήκε ίσως έναν επάξιο αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου.Ακόμα μετά τον ξαφνικό τραυματισμό του Αββραάμ Παπαδόπουλου στο Euro και την αποχώρηση του Μέλμπεργκ ο Ολυμπιακός έψαχνε μια καλή λύση στον χώρο του κέντρου της άμυνας και για αυτόν τον λόγο αγόρασε τους Σιόβα και Μανωλά και Κοντρέρας που όσο να 'ναι αν και ξένος ξέρει πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω Πάοκ.Ενώ τέλος ''έκλεισε'' και τον Μασάντο που τον κυνηγούσε σχεδόν όλο το καλοκαίρι και παρότι είναι ακόμα αμφιλεγόμενη η απόδοση του ο Ολυμπιακός δείχνει αρκετά δημιουργικός εντός και εκτός Ευρώπης.
Για το σημερινό...
Για το σημερινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αν και έχει καλή ψυχολογία από την καλή εμφάνιση εναντίον της Τότεναμ έχει να αντιμετωπίσει κάποιες σημαντικές απουσίες,όπως αυτήν του Λέτο από την αρχή της χρονιάς του και του Κουίνσι που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση.

Στα αγωνιστικά, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει καταστρώσει τα πλάνα του και αναμένεται να ξεκινήσει με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους ΛουκάΒύντρα και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, αν και διεκδικεί τη θέση του μικρού ο Σέμα Βελάσκες. Δεξί μπακ θα είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και αριστερό ο Νίκος Σπυρόπουλος.
Ο Πάπε Σο με τον Βίκτορ Βιτόλο θα αποτελέσουν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους θα είναι οιΧοσέ ΖέκαΙμπραϊμ Σισοκό και Χάρης Μαυρίας με τον Χοσέ Τοτσέ ή τον Αντώνη Πετρόπουλοστην κορυφή.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από τους: Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Τοτσέ και Μπαρμπαρούσης.
Ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν πλήρης δεν έχει απουσίες σημαντικές και ο Πορτογάλος τεχνικός των ''ερυθρολεύκων'' αντιμετωπίζει το δίλημμα για την θέση του επιθετικού.
 Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκινήσει με τον Ρόι Κάρολκάτω από την εστία και η τετράδα των αμυντικών θα αποτελείται από τους Χοσέ ΧολέμπαςΒασίληΤοροσίδηΚώστα Μανωλά και Πάμπλο Κοντρέρας. Στη μεσαία γραμμή πιθανότατα θα είναι οιΓιάννης Μανιάτης και Φρανσουά Μοντέστο σε ανασταλτικό ρόλο.
Μπροστά τους θα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα και στην επίθεση ο Τζαμέλ Αμπντούν θα είναι στο ένα άκρο, ο Νταβίντ Φουστέρ ή ο Πάολο Μασάντο στο άλλο και ο Ραφίκ Τζιμπούρ ή ο ΚώσταςΜήτρογλου στην κορυφή.
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Κάρολ, Μέγιερι, Σιόβας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μασάντο και Κοντρέρας.
Προϊστορία...
Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει για 54η φορά στην ιστορία των δύο ομάδων τον Ολυμπιακό και καμία ομάδα δεν είναι... μπροστά στις νίκες. Σε 53 αγώνες, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν από 15 νίκες ο καθένας και έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι 23 φορές.
2000-01 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

2001-02: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1

2002-03: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2

2003-04: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2

2004-05: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0

2005-06: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2

2006-07: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0


2007-08: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

2008-09: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0

2009-10 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 

2010-11 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1


2011-12 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (Διακοπή)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου