Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ρεσιτάλ αστο-Χ-ίας

Με έναν φοβερό Μαυρία ο Παναθηναϊκός έφτασε στην νίκη παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες...

Ο Παναθηναϊκός μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Λονδίνο ήθελε και την συνέχεια και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Ο Χουάν Ρότσα,ήξερε πως ο Παναθηναϊκό έπρεπε να κατέβει μόνο για ένα αποτέλεσμα εναντίον του Ολυμπιακού και δοκίμασε μια πιο επιθετική ενδεκάδα αντικαθιστώντας τον Σό με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.



Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα με τον Τριανταφυλλόπουλο. Βιτόλο αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του Σισοκό και Ζέκα, αριστερό «εξτρέμ» ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Μαυρίας και στη κορυφή του 4-3-3 ο Τοτσέ.
Από την άλλη μεριά ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε έναν ''πονοκέφαλο'',αν θα χρησιμοποιούσε τον Μήτρογλου ή τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.Μεταξύ των δύο επέλεξε τον Τζιμπούρ και πέρα από αυτήν την αλλαγή η υπόλοιπη ενδεκάδα δεν έκρυβε και πάρα πολλές εκπλήξεις.
Αναλυτικά,Ο Κάρολ υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, με τον Χολέμπας αριστερό μπακ, τον Τοροσίδη δεξιά και τους Μανωλά- Σιόβα στο κέντρο των μετόπισθεν. Μανιάτης, Ιμπαγάσα και Μοντεστό στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στα «φτερά» Φουστέρ και Αμπντούν και «αιχμή» ο Αλγερινός επιθετικός.
Εξέλιξη αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να έβλεπες άλλο πρωτάθλημα,καθώς είχε τα πάντα,είχε ευκαιρίες είχε ρυθμό και τρία γκολ.Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε μια ανατροπή με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με τον Μαυρία και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να το ''φέρνει'' τούμπα το μάτς.
Αναλυτικά,ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες να κάνουν αρκετές φάσεις,να πιέζουν και να δείχνουν πως ψάχνουν το γκολ.Αυτό δεν άργησε να έρθει,καθώς αυτό ήρθε στο 15ο λεπτό με τον Χάρη Μαυρία να πετυχαίνει το 1-0.Αναλυτικά μετά από ωραία σέντρα του Σπυρόπουλου και λάθος εκτίμηση του Σίοβα ο Χάρης Μαυρίας ''έπιασε'' το σουτ στην κίνηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κάρολ.Σε εκείνο το σημείο το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά.Ωστόσο αυτή η χαρά δεν κράτησε και πολύ,καθώς ο Ραφίκ Τζιμπούρ πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και με δύο δικά του γκολ έκλεισε το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό μπροστά.
Το πρώτο γκολ προήλθε από λάθος του Παναθηναϊκού.Ο Αμπτούν πήρε την μπάλα και αφού πέρασε τον Τριανταφυλόπουλο έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ και αυτός από πολύ κοντά δεν αστόχησε κάνοντας το 1-1.Ο Ολυμπιακός είχε το ''μομέντουμ'' και μέσα στο 10λεπτο κατάφερε να κάνει το 1-2 και να αλλάξει τελείως την ροή του αγώνα.Συγκεκριμένα μετά από κόρνερ ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά μόνος του μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Καρνέζης ανήμπορος να αποκρούσει είδε να καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα του.
Ο Τζιμπού έκανε κάτι που δεν κατάφεραν οι Τοτσέ και Ζέκα,με την κεφαλιά του πρώτου να ''αποκρούεται'' στην γραμμή από τον Φουστέρ και τον Ζέκα να χάνει μοναδική ευκαιρία πριν το γκολ του Παναθηναϊκού καθώς έπιασε την κεφαλιά μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή ωστόσο αστόχησε.
Ο Παναθηναϊκός πλέον γνώριζε ότι έπρεπε να παίξει πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και να πετύχει ένα γκολ.Όντως ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην ''επανάληψη'' και καθώς μπήκε και ο Ολυμπιακός νωθρός βρήκε την ευκαιρία να πιέσει και να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για γκολ.
Ο Μαυρίας φαινόταν ότι ήταν η μέρα του και μετά από ωραία δική του προσπάθεια και λάθος του Χολέμπας, ο Έλληνας άσος έβγαλε την κάθετη πάσα και ο Ισπανός άσος του ''τριφυλλιού'',Χοσέ Τοτσέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.Μαυρίας και Ζέκα και Πετρόπουλος έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για το 3-2 ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ και ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα.Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην πήρε την νίκη αλλά πήρε το χειροκρότημα και την αποθέωση από τους οπαδούς.
MAN OF THE MATCH:Ποίος άλλος; Ο Χάρης Μαυρίας. Σε ένα φοβερό... ρεσιτάλ απόψε στο ΟΑΚΑ, έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Καταπληκτική κίνηση και «τελείωμα» στη φάση του 1-0, «μισό» γκολ από εξαιρετική σέντρα... φυραφιά για την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Πολύ μεγάλο ματς.




Τα στιγμιότυπα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου