Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γιούβεντους τριών αστέρων

Η Γιουβέντους έδειξε ότι δεν θα χάσει έτσι τον φετινό τίτλο και πετυχαίνοντας τρία γκολ απέναντι στην Τορίνο επικράτησε και έδειξε ένα άλλο πρόσωπο...

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Γιουβέντους,καθώς ο Αντρέα Πίρλο έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0 χάνοντας πέναλτι.Από ότι φάνηκε το γκολ για το 1-0 έπρεπε να έρθει από έναν παίκτη γεννημένο και μεγαλωμένο στην Γιουβέντους,τον Μαρκίζιο.Η Γιουβέντους βρήκε τον δρόμο της με το γκολ του Μαρκίζιο και επέστρεψε στις επιτυχίες.Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη δεν είναι σημαντική μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά,διότι νίκησε μια αντίπαλο που κάθε παιχνίδι τους θεωρείται ''ντέρμπι''.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Βούτσινιτς δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του να περνά άουτ.Στην συνέχεια η Τορίνο άρχισε να ξυπνά και μάλιστα στο 23'  μετά το λάθος του Μπονούτσι ο Μτζορίνι πρόλαβε τον Μπουφόν,τσίμπησε την μπάλα ωστόσο ο παίκτης της Τορίνο την είδε να καταλήγει λίγο άουτ.Απο εκείνο το σημείο και μετά η Τορίνο κλείστηκε με αποτέλεσμα να δώσει χώρο στην Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους από εκεί πέρα αφού είχε κλείσει την Τορίνο άρχισε να δημιουργεί
ευκαιρίες.Χαρακτηριστική αυτή του Πογκμπά που μετά το κερδισμένο κόρνερ του Βούτσινιτς και το ''τρακάρισμα'' του Ογκμπονά και Ζιλέ βρέθηκε ένα με το κενό τέρμα με τον διαιτητή ωστόσο να σταματάει την φάση λόγω φάουλ.Μάλιστα ο Γάλλος άσος είχε δύο ακόμα φάσεις όπως το δυνατό του σουτ που σταμάτησε στον Ζιλέ.

Στο 36ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες με την Τορίνο να μένει με 10 παίκτες.Συγκεκριμένα μετά από δυνατό τάκλιν του Γκλικ στον Τζακερίνι  ο πρώτος είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή του αγώνα.

Αυτό φάνηκε να είναι και το καθοριστικό σημείο του αγώνα με τον πολύ δραστήριο Πογκμπά να ανατρέπεται από τον Μπάσα και να κερδίζει το πέναλτι.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντρέα Πίρλο ο οποίος όμως αστόχησε και δεν μπόρεσε να δώσει την πρωτοκαθεδρία στην ''Μεγάλη Κυρία''.

Το δεύτερο ημίχρονο παρόλα αυτά ξεκίνησε πολύ δυνατά με τον Πογκμπά να μην χάνει τον ρυθμό του και να χάνει κεφαλιά στο 49'.Το 1-0 έγινε στο 57',ωστόσο μέχρι το 57ο λεπτό η ''Μεγάλη Κυρία'' δημιούργησε άλλες τρεις αξιόλογες φάσεις με τους Πίρλο Μπονούτσι και Τζιοβίνκο.

Το γκολ λοιπόν για την Γιουβέντους ήρθε στο 57ο λεπτό.Αναλυτικά ο Τζιοβίνκο έβγαλε την σέντρα από την δεξιά πλευρά,ο Μαρκίζιο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην μικρή περιοχή και με σκαστή κεφαλιά έκανε το 1-0.Η Γιουβέντους δεν κατέβασε ρυθμούς και στο 67' έκανε και το 2-0 με τον Τζιοβίνκο να ''πιάνει'' το διαγώνιο σουτ και να ευστοχεί μετά από πάσα του Βούτσινιτς.
Γιουβέντους (Αντζελο Αλέσιο): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Ντε Τσέλιε (61' Ασαμόα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι (46' Μπέντνερ), Πογκμπά, Βούτσινιτς, Τζιοβίνκο (78' Μάτρι).
Τορίνο (Τζιανπιέρο Βεντούρα): Ζιλέ, Ογκμπόνα, Νταρμιάν, Γκλικ, Ντ' Αμπρόζιο, Σαντάνα, Γκάτσι, Τσέρτσι (78' Σανσόνε), Μπάσα, Μπιάνκι (63' Στεβάνοβιτς), Μετζορίνι (40' Ντι Τσέζαρε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου