Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δεν Χ-άνει


Ο Ολυμπιακός έδειξε πως το πρωτάθλημα δεν το χάνει αλλά και ο Πάοκ έδειξε πως δεν χάνει ακόμα και στην κακή του μέρα...
Ο Ολυμπιακός δεν λέει να χάσει φέτος και αν δεν είχε ισοφαριστεί στο τέλος από τον Αθανασιάδη θα είχε πάρει άλλη μια νίκη.Ωστόσο και με την ισοπαλία δείχνει να ''κλείνει'' το πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο.
Πως έπαιξαν...
Ο Δώνης δεν άλλαξε τακτική και σε καμία περίπτωση δεν πήγε να κλειστεί εναντίον του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται από το 4-4-2 με το οποίο και παρέταξε την ομάδα του στο γήπεδο.Για τους γηπεδούχους κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Γλύκος,ενώ την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Έτο και Λίνο στα πλάγια και Κατσικά και Βιβιάν στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.Την μεσάια γραμμή αποτελούσαν οι Κάτσε και Φωτάκης στο κέντρο ενώ Ρομπέρ και Σαλπιγγίδης βρέθηκαν στα φτερά.Στη κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Λόρενς και Αθανασιάδης.
Από την άλλη μεριά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού,Λεονάρτνο Ζαρντίμ επέλεξε ένα 4-3-3 με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια.Την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού αποτελούσαν οι Τοροσίδης και Χολέμπας στα πλάγια ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο  αποτελούσαν οι Μανωλάς και Σιόβας.Στο κέντρο έπαιξαν οι Μοδέστο Μανιάτης και Μασάντο,ενώ στην επιθετική γραμμή βρέθηκαν οι Αμπτούν και Φουστέρ στα πλάγια ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τζιμπούρ.
Εξέλιγη αγώνα
Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως νευρικά και για τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν λάθη εκατέρωθεν.Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 8' δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία με τον Μασάντο να πιάνει το σουτ στην κίνηση με την μπάλα,ωστόσο να καταλήγει ψηλά άουτ.Η επόμενη φάση δεν άργησε να γίνει...Συγκεκριμένα στο 13ο λεπτό ο Βασίλης Τοροσίδης έβγαλε τον Τζιμπούρ στο κέντρο της άμυνας με τον Γλύκο και τον Βιβιάν τελευταία στιγμή να σώζουν...
Ο Αμπτούν ήταν σε μεγάλα κέφια και για αυτόν τον λόγο η αριστερή πλευρά του Πάοκ κινδύνεψε πολλές φορές.Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλός σήμερα και οι παίκτες του Πάοκ δύσκολα τον σταματούσαν,αυτό είχε και ως αποτέλεσμα να βρίσκονται δύο ή ακόμα και τρεις παίκτες πάνω στον άσο των ερυθρολεύκων.
Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα και στο 27ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Τζιμπούρ.Συγκεκριμένα ο παίκτης του Ολυμπιακού αφού διένυσε μια απόσταση είκοσι μέτρων βρήκε την μπάλα ''στρωμένη'' και εκτέλεσε τον Γλύκο.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίπερ του Πάοκ φέρει ευθύνη,διότι το γκολ προήλθε μετά από λάθος διώξιμο του ίδιου μετά από σέντρα.
Ο Πάοκ μετά το γκολ δεν μπόρεσε να επανέλθει γρήγορα και αυτό έφερε και αρκετά λάθη.Ο Δώνης βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει έκανε κάποιες κινήσεις από τον πάγκο,μάλιστα έδωσε οδηγίες για πίεση στο κέντρο για να μπορέσει ο Πάοκ να κερδίσει γήπεδο και να ανεβεί με σκοπό να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση.Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο.Ο Ολυμπιακός έκατσε πίσω και άφησε στον Πάοκ το δικαίωμα να ανέβει.
Ο Δώνης βλέποντας την ομάδα του να έχει κερδίσει χώρο στο γήπεδο και αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή ώστε να ''φρεσκάρει'' την ενδεκάδα.Συγκεκριμένα ο Δώνης έβγαλε τον Έτο και έβαλε στην θέση του τον Κωνσταντινίδη.
Ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-2 όμως ο Γλύκος κράτησε το 0-1 στο 53' και έδωσε ελπίδες στο Πάοκ για να μπορέσει να ισοφαρίσει.Συγκεκριμένα ο μετά από την σέντρα του Αμπτούν και την άσχημη απομάκρυνση του Βιβιάν ο Φουστέρ έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι ωστόσο ο Γλύκος έκανε μια πολύ δύσκολη απόκρουση και έστειλε την μπάλα κόρνερ.
Οι παίκτες του Πάοκ δεν έδειχναν να αλλάζουν τακτική δεν έκαναν σωστές πάσες και προσπαθούσαν να βρουν τους επιθετικούς με ψηλές μπαλιές.Έτσι ο Ολυμπιακός δεν πιεζόταν και μέχρι εκείνο το σημείο είχε ένα ξεκούραστο διάστημα.
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη και έχαναν τις ευκαιρίες...Συγκεκριμένα μετά από λάθος του Βιβιάν και μπαλιά του Τζιμπούρ ο Φουστέρ αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Γλύκο.
Ο Πάοκ είπε να ξυπνήσε και στο 69ο λεπτό ο Λίνο έπιασε το δυνατό σουτ με τον Κάρολ ωστόσο να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα με δεύτερη ευκαιρία.Ο Πάοκ μετά από αυτήν την φάση έδειξε δείγματα για αντεπίθεση και αυτό φάνηκε και στην επόμενη φάση που δημιούργησε στο 76' με τον Λίνο να εκτελέι το φάουλ και τον Κάρολ να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ ενστικτωδώς.  
Τελικά η λύτρωση ήρθε για τον Πάοκ στο 88ο λεπτό με τον Κλάους Αθανασιάδη να δίνει στην ομάδα του τον πολύτιμο βαθμό.Το γκολ προήλθε από σέντρα του Σαλπιγγίδη και πλασέ στον αέρα του Αθανασιάδη διαμορφώθηκε το τελικό 1-1.
MAN OF THE MATCH: Έσωσε τον ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης καθώς με το γκολ που πέτυχε δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να φύγουν με ένα ακόμα τρίποντο.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο(46’ Κωνσταντινίδης), Κατσικάς, Βιβιάν, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Κάτσε, Ρομπέρ(74’Σταφυλίδης), Λόρενς(67’ Λάζαρ), Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μασάδο, Μοδέστο(77’ Φέισα), Μανιάτης, Αμπντούν, Φουστέρ, Τζιμπούρ(71’ Μήτρογλου).

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου