Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη κέρασμα...

Τα παλικάρια του Λίνεν έβγαλαν ενέργεια και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και με τον Ανδρέα Σταμάτη να σκοράρει στο 82' η ΑΕΚ πήρε μια μεγάλη νίκη και ο παίκτης που είχε την γιορτή του πριν τρεις μέρες έκανε το καλύτερο κέρασμα στην ομάδα του...
Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και πέτυχε το γκολ από τα αποδυτήρια.Συγκεκριμένα τα ''παιδιά'' του Λίνεν ξεκίνησαν τον αγώνα με γκολ.Ο πολύ καλός συνδυασμός Φουρτάδο-Γκερέιρο με τελικό αποδέκτη τον Φούντα είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα τους.Η ΑΕΚ πήρε πολύ νωρίς ''κεφάλι'' στο σκορ και από εκεί και πέρα έπρεπε να το διαχειριστεί αυτό το προβάδισμα.
Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν την μπάλα,ωστόσο η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή πέρα μιας κάθετης πάσας για τον Ντε Βινσέντι όπου και εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της ''Ένωσης'',Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και πως ο ΠΑΣ δεν απειλούσε ήρθε το γκολ από την Γιαννιώτικη ομάδα.Συγκεκριμένα το γκολ ήρθε στο 25ο λεπτό με τον Μιχαήλ,ο παίκτης του ΠΑΣ απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα του Βλάχου που τον έχασε  και αφού βρέθηκε πίσω από όλη την άμυνα έπιασε την κοντινή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1.Η ΑΕΚ όμως έδειξε χαρακτήρα και δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και στο 35' κέρδισε πέναλτι με τον Παυλή,ωστόσο ο Γκερέιρο δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει καθώς νικήθηκε σε αυτήν την άτυπη μονομαχία από τον κίπερ του ΠΑΣ,Φεγκρούς.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν απλώς,κακό...Αν το πρώτο έδωσε δύο γκολ και ένα πέναλτι το δεύτερο δεν έδωσε και πολλά πέρα του γκολ του Σταματή στο 82'.Ο Λίνεν φαίνεται πως είχε έμπνευση και τελικά η έμπνεθση-αλλαγή του βγήκε,καθώς ο Ανδρέας Σταματής που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Φουρτάδο στο 82ο λεπτό δικαίωσε τον προπονητή του πετυχαίνοντας το γκολ-λύτρωση για την ΑΕΚ.Ο παίκτης της ΑΕΚ μετά από εκτέλεση φάουλ από κοντά κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και έδωσε ένα σημαντικό τρίποντο στην ''Ένωση'' στον αγώνα της για παραμονή.

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, παρά τα δύο γκολ και το πέναλτι, το δεύτερο ήταν μια τραγωδία και γι' αυτό δε χρειαστούν και πολλές λέξεις για να το περιγράψουν... Ο Λίνεν έβγαλε τον θετικό Φουρτάδο για να βάλει τον Σταματή, ο ΠΑΣ αμυνόταν σωστά και θα μπορούσε -αν ήταν πιο σοβαρός- να εκμεταλλευτεί κάποιους κενούς χώρους σε αντεπιθέσεις και η ΑΕΚ που καιγόταν για τη νίκη έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο...

Ετσι όπως ήταν η εικόνα του παιχνιδιού, μόνο μια στημένη φάση θα μπορούσε να αλλάξει κάτι και έτσι έγινε, με τον Σταματή στο 82' να κάνει από κοντά, μετά την εκτέλεση φάουλ, το 2-1 και να δίνει μια σημαντική νίκη, για πολλούς λόγους, στην Ένωση!

Man of the match: Ο Σταματής μπήκε αλλαγή και στο 82' ήταν εκεί που έπρεπε για να πετύχει το νικητήριο γκολ. Αρκεί αυτό για να μπει σε αυτή την κατηγορία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου