Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη με επιστροφή και δάκρυα...

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκλεισαν τα αυτιά στις διοικητικές εξελίξεις και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ διέλυσε την Φενέρμπαχτσέ με 69-55 και με νίκη στην Ρωσία εναντίον της Κίμκι κατακτά και επίσημα την πρώτη θέση του ομίλου του.
Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη μπροστά σε 14.000 κόσμο διέλυσε την Φενέρ και έδειξε ότι και εν καιρώ κρίσης μπορεί να σταθεί και να αντιμετωπίσει ακόμα και ομάδες που ''έριξαν'' πολλά λεφτά το καλοκαίρι.Οι παίκτες του Παναθηναϊκούυ έκλεισαν τα αυτιά τους,συγκεντρώθηκαν στο αγώνα και  παρόλο το γιορτινό κλίμα εν όψει της επιστροφής Μπατίστ παρέσυραν μαζί τους την Φενέρ.Η πρώτη θέση του ομίλου είναι πλέον στα χέρια του Παναθηναϊκού.
Η τουρκική ομάδα αναζητούσε την νίκη για να διεκδικήσει την πρόκριση,ωστόσο η ομάδα του ''τριφυλλιού'' δεν θα ''πούλαγε'' την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη ενατίον της Ρεάλ.Οι ''πράσινοι'' δεν θα άφηναν την πρώτη θέση του ομίλου στα χέρια της Ρεάλ και τώρα την επόμενη αγωνιστική από την μια μεριά ο Παναθηναϊκός παίζει την πρωτιά ενώ από την άλλη η Φενέρ παίζει την πρόκριση στο Top 16.
Αξίζει να σημειωθεί πως τιμήθηκε ο Μάικ Μπατίστ και μέσα στο γιορταστικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του...Ακόμα και τα σίδερα λυγίζουν και αυτό φάνηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ.Ο επί εννέα έτη παίκτης του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ τιμήθηκε από την οικογένεια του Παναθηναϊκού και δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην αγάπη των οπαδών και δάκρυσε.Οι 10.000 κόσμος που υπήρχαν στο γήπεδο πριν το ξεκίνημα του αγώνα τίμησαν με κάθε τρόπο τον Μπατίστ και του έδειξαν πως ποτέ δεν θα τον ξεχάσουν...Στιγμές αργότερα ο Αμερικανός άσος αντάλλαξε τα απαραίτητα αναμνηστικά κι είχε μία θερμή αγκαλιά με το άλλοτε αγωνιστικό μισό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη στον κόσμο, ο οποίος εκ νέου χειροκρότησε.
Έπειτα το τζάμπολ οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού ύψωσαν ένα πανό με την επιγραφή «Welcome home, Mike» και τραγούδησαν «Π.Α.Ο., θρησκεία, Θύρα 13! Μάικ, ψυχάρα, για πάντα τριφυλλάρα!».
Στο ημίχρονο ωστόσο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε προγραμματίσει να τιμήσει το πρώην άσο του Παναθηναϊκού που επί εννέα έτη φορούσε την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.Ο Παύλος Γιαννακόπουλος απένειμε μια αναμνηστική πλακέτα στο Μπατίστ και ο ''Μιχάλης'' ασπάστηκε τον πρώην πρόεδρό του και εν συνεχεία πήρε τον λόγο και είπε λόγια τα οποία δεν μπορούσαν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.
«Ουάου! Δε θα πω πολλά, έχουμε μία αναμέτρηση να δώσουμε, σας ευχαριστώ για 9 πανέμορφα χρόνια, απ' τα βάθη της καρδιάς μου. Θα είστε πάντα εδώ, στην καρδιά μου, μέχρι να πεθάνω!» είπε αρχικά, πριν σκουπίσει τα δάκρυά του, πάρει μία βαθιά ανάσα κι υποσχεθεί: «Αργά ή αργότερα θα δρόμοι μας θα ξανασμίξουν!».
Τον παίκτη τίμησε κι η «Θύρα 13», η οποία του χάρισε και το πανό με το «Welcome home, Mike».

MVP: Ο μέχρι πρότινος τραυματίας Σοφοκλής Σχορτσανίτης έλειψε απ' το παιχνίδι τουΠαναθηναϊκού. Το ίδιο κι ο... υγιής Άντι Πάνκο, ο οποίος είχε ανάγκη από μία καλή εμφάνιση. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποδείχτηκε πολυεργαλείο και βοήθησε την ομάδα να ξεκλειδώσει την πρώτη πόρτα στο δρόμο προς την κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου