Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Και τώρα ντέρμπι...

Ο Πλατανιάς το πάλεψε αλλά βρήκε απέναντί του μια πιο ποιοτικότερη ομάδα και ηττήθηκε με 2-1 από τον Ολυμπιακό...
Ο Πλατανιάς μπορεί να μην έχει μπάτζετ μπορεί να μην έχει βάθος στο ρόστερ του,ωστόσο όπως και εναντίον του Παναθηναϊκού έτσι και σήμερα έδειξε πως έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα ή και ακόμα να κοιτάξει στα μάτια τον πρωταθλητή και να πετύχει μάλιστα και γκολ παρότι ηττήθηκε με 2-1.
Πως παρατάχθηκαν...
Ο Ολυμπιακός δεν παρατάχθηκε με μεγάλες αλλαγές.Συγκεκριμένα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ.Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Τοροσίδης δεξιά,Χολέμπας αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σιόβας και Μανωλάς.Στο κέντρο τοποθετήθηκαν οι Μανιάτης,Μοντέστο και Ιμπαγάσα.Στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Φουστέρ και Αμπτούν ενώ στην κορυφή τηε επίθεσης τοποθετήθηκε ο Κώστας Μήτρογλου.
Από την άλλη μεριά ο Πλατανιάς στα γκολπόστ είχε τον Κηπουρό.Την άμυνα αποτέλεσαν οι Τζανής,Δέντσας,Παληγεώργος και Κανακούδης.Στο κέντρο της χανιώτικης ομάδας βρέθηκαν οι Μιρτσέτα και Γκονζάλεζ ενώ ρόλο επιτελικού μέσου είχε ο Κάλαϊτζιτς.Τέλος στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Μαραγκουδάκης και Ουκάρ με μοναδικό προωθημένο τον Ουντότζι.
Εξέλιξη αγώνα
Ο Πλατανιάς ήθελε να φυλάξει τα μετώπισθεν και να ην δεχθεί γκολ,ωστόσο το γκολ ήρθε πολύ νωρίς για τον Ολυμπιακό.Ο Ιμπαγάσα τσίμπησε την μπάλα με τον Δέντσα να τον ανατρέπει και να του δίνει το πέναλτι.Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζαμέλ Αμπτούν ο οποίος και ευστόχησε για το 1-0.
Ο Ολυμπιακός ήθελε να εξασφαλίσει την νίκη και για αυτόν τον λόγο κυνηγούσε το γκολ συνεχώς δημιουργώντας και καλές φάσεις.Οι Πρωταθλητές Ελλάδος μάλιστα δεν άργησαν να δημιουργήσουν την δεύτερή τους ευκαιρία με τον Φουστέρ να μην μπορεί να νικήσει τον Κηπουρο στο 9'.Στο 17ο λεπτό η επόμενη φάση πάλι με τον Φουστέρ να πλασάρει άουτ μετά από ωραία πάσα του Ιμπαγάσα.ότι δεν μπόρεσε ο Φουστέρ το κατάφερε ο Τοροσίδης στο 19΄.Σyγκεκριμένα ο δεξιός αμυντικός του Ολυμπιακού και της Εθνικής έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Χολέμπας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού.
Παρότι ο Ολυμπαικός ήταν καλύτερος και πίεζε ο Πλατανιάς βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να ξαναμπεί στον αγώνα.Αυτό συνέβη στο 37ο λεπτό με τον επιθετικό των Χανιωτών,Ουντότζι να ''πιάνει '' το σουτ έξω από την περιοχή,την μπάλα να γλιστρά δίπλα του λόγω κακής εκτίμησης του Κάρολ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.Οι ''ερυθερόλευκοι'' δεν πτοήθηκαν από το γκολ εν αντιθέση ανέβηκαν στην επίθεση πίεσαν και μάλιστα στο 38' είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φουστέρ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.Τελευταίες ευκαιρίες ήταν αυτές του πρώτου ημιχρόνου στο 42' με τον Τοροσίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 3-1.Ο δεξιός οπισθοφύλακας των Πρωταθλητών Ελλάδος ''έπιασε'' το δυνατό σουτ με τον Κηπουρό να διώχνει την μπάλα.Ενώ οι άλλες δύο ήταν αυτές του Σιόβα και Μήτρογλου και με τις δύο ωστόσο να καταλήγουν άουτ.
Ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον ρυθμό του και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όπως μπήκε στο πρώτο και λίγο έλειψε στο 52' να γίνει το 3-1.Συγκεκριμένα μετά από το φάουλ του Ιμπαγάσα ο Ουντότζι στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ίδιας του της ομάδας.
Από εκεί και πέρα ο αγώνας πήρε έναν άλλος ρυθμό.Συγκεκριμένα έγινε ένας αγώνας γάτας ποντικιού με τον Ολυμπιακού να πιέζει και από την άλλη τον Πλατανιά να κλείνεται και να αναζητά κάποιες αντεπιθέσεις για να αναζητήσει το γκολ της αντεπίθεσης.
Επόμενη αξιόλογη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 64' με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να νικήσει τον Κηπουρό και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Τζιμπούρ δεν βρήκε στόχο.Οι γηπεδούχοι πίεζαν και έψαχναν το γκολ αλλά από ένα σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε η κούραση γινόταν πιο έντονη και έτσι το γκολ δεν φαινόταν και πολύ εύκολο αν και ο Πλατανιάς δεν αναζητούσε να πιέσει και να κλείσει τον Ολυμπιακό.Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να καταφέρει να πετύχει και άλλο γκολ και τελευταίες φάσεις που σημειώνεται είναι του Ιμπαγάσα στο 80ο λεπτό,με τον ίδιο να πραγματοποιεί μια πολύ καλή ενέργεια,αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ και του Χολέμπας στις καθυστερήσεις με δυνατό σουτ.Έτσι ο αγώνας τελείωσε με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τρίποντο και τον Πλατανιά να κερδίζει τις εντυπώσεις και την εμπειρία για την συνέχεια...
Man of the match: Οι Αμπντούν και Ιμπαγάσα και κυρίως ο δεύτερος. Αμφότεροι έδειξαν ιδιαίτερα καλό πρόσωπο και δημιουργικά και επιθετικά. Ο πρώτος σκοράρει με πέναλτι για το 1-0 και ο δεύτερος το κερδίζει. Εκτός αυτού και οι δύο έκαναν και αρκετά χιλιόμετρα και ταλαιπώρησαν για τα καλά τους Χανιώτες.
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης (75’ Γκρέκο), Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου (65’ Τζιμπούρ), Φουστέρ (84’ Βλαχοδήμος), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Τοροσίδης και Αμπντούν.
Πλατανιάς: Κηπουρός, Τζανής, Κανακούδης, Μαραγκουδάκης, Καλαϊτζιτς, Δέντσας (22’ Ντόε), Ουντότζι, Μιρτσέτα (73’ Ναζλίδης), Ουκάρ (46’ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Παληγεώργος.
* MVP από τους δημοσιογράφους βγήκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου