Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Εξάσφαιρος...ΠΑΟΚ

Ο Πάοκ ήθελε την πρόκριση και τα κατάφερε με όχι ένα ούτε δύο,αλλά με έξι γκολ!Έβρεξε στην Τούμπα με τους Κατσουράνη,Αθανασιάδη,Λόρενς και Λαζάρ να σκοράρουν.
Ο Πάοκ ήθελε την πρόκριση και την εξασφάλισε κιόλας από το ημίχρονο πετυχαίνοντας 5 γκολ.Οι παίκτες του Δώνη μετά την ήττα από τον Αστέρα ήθελαν να ξεσπάσουν,ήθελαν να πάρουν εκδίκηση από τον ''κακό'' Πάοκ και όλα αυτά τα πλήρωσε η Καλλιθέα που βρέθηκε μπροστά στον ''τυφώνα'' Πάοκ.
Ο Δώνης πριν το παιχνίδι βρισκόταν σε πολύ δεινή θέση και έπρεπε το κλίμα να αλλάξει,καθώς ο Πάοκ εκτός του Κυπέλλου,διεκδικεί με αξιώσεις και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.Τελικά οι επιλογές του Δώνη,βγήκαν και ο προπονητής του Πάοκ μπορεί να νιώθει προς το παρόν ασφαλής.
Διατάξεις
Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε το παιχνίδι με αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στην Τρίπολη. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κωνσταντινίδης που επέστρεψε στην 11αδα και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιντζίδης και Κατσικάς. Στο κέντρο σε ρόλο κόφτη ο Κάτσε, ενώ πλαισιώθηκε από τους Κατσουράνη και Λάζαρ. Στην επίθεση στην κορυφή ο Αθανασιάδης και στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Λόρενς.
Ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με σχήμα 4-5-1 και με τους Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Χριστοφιλέας και αριστερά ο Βιγιαρέχο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αρβανίτης και Πικόλο. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Φαγιέ και Καλτσάς στις πτέρυγες οι Ατματζίδης και Σταύρου. Στον άξονα ο Ντακόλ και στην επίθεση ο Μαρουκάκης
Εξέλιξη αγώνα
Ο Πάοκ ήξερε πως ήθελε το γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση και αυτό δεν άργησε να έρθει,με τον Λίνο να βγάζει την σέντρα,τον Λόρενς να γυρίζει στον Αθανασιάδη,με τον δεύτερο να κάνει την τελική κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 6ο λεπτό για το 1-0.
Η Καλλιθέα πλέον ήξερε πως έπρεπε να δώσει γήπεδο,να οπισθοχωρήσει και να δώσει χώρο στον Πάοκ για να τον χτυπήσει στην κόντρα.Παρόλα αυτά ο Πάοκ κατάφερε να πετύχει το γκολ,και όχι η Καλλιθέα,με τον Λαζάρ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.Πάλι από ωραία προσπάθεια του Λόρενς και σέντρα από τα δεξιά ο Λαζάρ δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά ψαράκι για το 2-0.
Ο Πάοκ από εκείνο το σημείο και μετά έκανε συνεχώς ευκαιρίες όπως και αυτήν του του Λόρενς που δεν πρόλαβε στο 16' την μπάλα για λίγο μετά από την σέντρα του Λαζάρ.
Το σκορ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο,ωστόσο ο Θανάσης Κατσούλης ήταν σε πολύ καλή μέρα και μπόρεσε να κρατήσει τον Πάοκ μέχρι το 30' στα δύο μόλις γκολ.Χαρακτηριστική είναι η φάση του 28' με την κεφαλιά του Ιντζίδη,και στο 30' με το σουτ του Κατσουράνη.
Στο 36' ο Πάοκ πέτυχε το τρίτο του γκολ με πέναλτι!Ο Μήτσιου που ήταν πολύ κοντά στην φάση έδωσε το πέναλτι και κόκκινη κάρτα στο Βαγιαρέχο,και ο Λόρενς έκανε το 3-0.
Οι παίκτες του Δώνη,ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει και τέταρτο γκολ με κεφαλιά στο 41ο λεπτό μετά από σέντρα του Κατσουράνη.Ενώ ένα λεπτό μετά ο Κατσουράνης από δημιουργός έγινε σκόρερ με τον Λαζάρ να κάνει την σέντρα και τον Κατσουράνη σαν σε προπόνηση μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το 5-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με γρήγορο γκολ του Πάοκ,συγκεκριμένα στο 56'!Ο Αθανασιάδης πετυχαίνοντας χατ-τρικ έκλεισε αυτό το καυτό 56λεπτο!!Ο Κατσουράνης μοίρασε ωραία για τον Σαλπιγγίδη με τον δεύτερο να χάνει την ισορροπία του και τον επερχόμενο Κλάους να κάνει το 6-0.
Στο 61’ ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι το αγαπημένο παιδί της Τούμπα τον Πάμπλο Γκαρσία και έγινε το έλα να δεις. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποθέωσε τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή με το γνωστό σύνθημα να ακούγεται πάλι «…τιμή και δόξα στον Πάμπλο Γκαρσία».
Από εκεί και πέρα ο Πάοκ έκανε συντήρηση δυνάμεων για το παιχνίδι με την Ξάνθη.Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι στο 85' η Καλλιθέα δεν πήρε πέναλτι το οποίο ζήτησε,καθώς μετά από σουτ του Σταύρου,ο Κωνσταντινίδης έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή με το χέρι.
MAN OF THE MATCH: Ο Στέφανος Αθανασιάδης με τρία γκολ, ο Κατσουράνης με ένα γκολ και με πολλές ασιστ διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου παίκτης της αναμέτρησης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Κατσικάς, Ιντζίδης, Κάτσε, Κατσουράνης(61’ Γκαρσία), Λάζαρ(61’ Κίτσιου), Λόρενς(61’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθαναασιάδης
Καλλιθέα: Κατσούλης, Χριστοφιλέας, Αρβανίτης, Ατματζίδης (75’ Ματσούκας), Καλτσάς(68’ Κατσικογάννης), Μαρουκάκης, Ντακόλ(46’ Μουσταφίδης), Βιγιαρέχο, Σταύρου, Πίκολο, Φαγιέ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου