Σάββατο 26 Απριλίου 2014

''Σουηδική''...κούπα

Με τον Μάρκους Μπέργκ να πετυχαίνει χατ-τρίκ ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πάοκ με 4-1 και πανηγυρικά σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος.
Με τον ηγέτη του φέτος Μάρκους Μπέργκ ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε αντίσταση εναντίον του Πάοκ και επικράτησε με 4-1 κατακτώντας το 18ο κύπελλο της ιστορίας του με τον Σουηδό άσο του Παναθηναϊκού να στέφεται MVP της αναμέτρησης.
Με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της χρονιάς δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Πάοκ.Οι ''πράσινοι'' μπήκαν από νωρίς φουριόζοι και έδειξαν πως ήθελαν πολύ αυτό το κύπελλο.Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με ένα μόλις γκολ αλλά το δεύτερο φαίνεται πως κράταγε τις μεγάλες συγκινήσεις με τα τέσσερα γκολ συνολικά και το ένα πέναλτι.
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με την σειρά με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να διεκδικεί κάθε φάση.Πρώτη κιόλας φάση από τον Παναθηναϊκό στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Ζέκα αλλά ο Γλύκος τον σταμάτησε.Ο Παναθηναϊκός δεν έριξε το πρέσινγκ του και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν έβγαζε αντεπίθεση.
Το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει με τον Νάνο να εκτελεί το κόρνερ τον Μπέργκ να επωφελείται από την κεφαλιά του που κόντραρε και με δυνατό σουτ να ανοίγει το σκορ.Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός πίεσε και για ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Γλύκος είπε ''όχι'' σε ένα σουτ του Πράνιτς!
Ο Πάοκ έψαχνε την πρώτη του ευκαιρία αλλά ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει καλά τους χώρους τελικά η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 36' με τον Λούκας να κάνει από τα αριστερά την σέντρα-σούτ αλλά τον Κοτσόλη να λέει ''όχι''.Ο Πάοκ ανέβαινε συνεχώς και έδειχνε πως θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο αλλά οι χαμένες ευκαιρίες του Σαλπιγγίδη δεν άφησαν τους ''ασπρόμαυρους'' να το καταφέρουν.Αρχικά με την κεφαλιά του Έλληνα άσου από το 1,5 μέτρο που την έστειλε στο δοκάρι και στην συνέχεια που για ένα βήμα δεν πρόλαβε την μπάλα στην προβολή που έκανε σε κενή εστία.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πάοκ να θέλει το γκολ της ισοφάρισης και με τον Παναθηναϊκό να θέλει να ''καθαρίσει'' το παιχνίδι.Και το κατάφερε ο Παναθηναϊκός που μέσα σε τέσσερα λεπτά τελείωσε το παιχνίδι.Αρχικά με τον Μπέργκ να ''ψαρώνει'' τον Γλύκο και να σουτάρει αντί να κάνει σέντρα από το πλάγια πετυχαίνοντας το 2-0.Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Καρέλης με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 3-0.
Ο Πάοκ από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά...Το μόνο που κατάφερε από εκείνο το σημείο και μετά ήταν να κερδίσει το πέναλτι με τον Λίνο και με τον Βούκιτς να μειώσει σε 3-1 στο 70'.Τελευταία φάση του αγώνα ήταν και το τελευταίο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Μπέργκ να κάνει μια πολύ ωραία ενέργεια να κερδίζει την μπάλα και με ένα εξίσου ωραίο σουτ να στέλνει την μπάλα στην γωνία του Γλύκου για το τελικό 4-1 σφραγίζοντας την νίκη και ''χαρίζοντας'' το κύπελλο στην ομάδα του.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας, Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης.
Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Χουσέν, Σπυρόπουλος, Νίνης.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ, Καρέλης (71’ Ατζαγκούν)
Στον πάγκο: Καπίνο, Χουχούμης, Κλωναρίδης, Δώνης, Πέτριτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου