Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κούραση,έδρα και απουσίες...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πήγαν να κάνουν το ακατόρθωτο,γυρνώντας το 2-0 ωστόσο και οι δύο ελληνικές ομάδες έμειναν στην προσπάθεια καθώς ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης τους στέρησαν την πρόκριση.
Σε μια βραδιά που ήταν ότι χειρότερο για τις ελληνικές ομάδες Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποκλείστηκαν από το Final 4 και πλέον μαζεύουν τα κομμάτια τους για τις μεγάλες αναμετρήσεις που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.
Χώρος για δικαιολογίες δεν υπάρχουν για δύο τέτοιες ομάδες ωστόσο για αυτόν τον αποκλεισμό συντέλεσαν πολλά από το πλεονέκτημα έδρας για τους αντιπάλους τους μέχρι τους τραυματισμούς και την έλλειψη ενέργειας.
Μπορούσε αλλά...
Ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν είχε αντίπαλο μια εύκολη ομάδα ωστόσο θα μπορούσε να σπάσει την έδρα της ΤΣΣΚΑ από την αρχή και να διεκδικούσε πλέον στο γήπεδο του την πρόκριση.Η ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Τεόντοσιτς ''έδωσε'' όλο το βάρος στο Γουίμς μιας και είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και αυτό το απέδειξε καθ'όλη τη σειρά με τους ''πράσινους''.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...Από ότι φάνηκε το πρώτο παιχνίδι ήταν και το κλειδί για την πρόκριση καθώς ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγώνα και ενώ θα μπορούσε να πάρει τον αγώνα και να βάλει τα δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ ''άφησε'' το παιχνίδι να πάει στην παράταση και εκεί να το χάσει αφού πλέον έδειχνε πολύ κουρασμένος.
Το δεύτερο παιχνίδι ήταν ένα ''διαδικαστικού'' χαρακτήρα με την ΤΣΣΚΑ να νικάει με μεγάλη διαφορά και να δείχνει πως θέλει να ''τελειώσει'' γρήγορα την υπόθεση πρόκριση και να προκριθεί χωρίς κούραση και κόπο στην επόμενη φάση.
Πλέον ο Παναθηναϊκός είχε την υποχρέωση να υπερασπιστεί την έδρα του και το έκανε μπήκε δυνατά στον αγώνα και χωρίς να θέλει να δώσει πολλά περιθώρια στην  ΤΣΣΚΑ έπαιξε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και έτσι πήρε την νίκη πηγαίνοντας την σειρά στο 2-1.
Το τέταρτο παιχνίδι ήταν πλέον κομβικό ο Παναθηναϊκός με τον κόσμο του ήθελαν την νίκη και έχοντας μπλοκάρει τον Γουίμς κατάφερε να πάρει μια καλή διαφορά ωστόσο κατάφερε να την χάσει και κινδύνεψε να χάσει και το παιχνίδι πηγαίνοντας το στην παράταση η ΤΣΣΚΑ.Στην παράταση ο Παναθηναϊκός έδειχνε κούραση αλλά ο Αντώνης Φώτσης ''γέμισε'' τις μπαταρίες με ένα μεγάλο τρίποντο ισοφαρίζοντας και με τις βολές του Διαμαντίδη πήρε την νίκη πηγαίνοντας την σειρά στο τελευταίο παιχνίδι ρίχνοντας στην ΤΣΣΚΑ το άγχος και το βάρος που από το 2-0 βρέθηκε στο 2-2.
Και σε ένα ματς κομβικό ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε,δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και με κατεβασμένα τα χέρια έχασε με 74-44 σε μια από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας του κυρίως επιθετικά.
Με ψηλά το κεφάλι...
Ο Ολυμπιακός γνώριζε εξ αρχής ότι η Ρεάλ δεν είναι εύκολη ομάδα και ότι μέχρι στιγμής έπαιζε από τα εντυπωσιακότερα μπάσκετ την Euroleague ωστόσο σαν Πρωταθλήτής Ευρώπης την κοίταξε στα μάτια έστω και με τις απουσίες του ωστόσο τελικά δεν κατάφερε να την πετάξει έξω.
Και ο Ολυμπιακός με μειονέκτημα έδρας πήγε στην Ισπανία να διεκδικήσει ότι μπορούσε παρόλα αυτά το πρώτο παιχνίδι δεν του άφησε και πολλά περιθώρια με την Ρεάλ να επιβάλει τον ρυθμό της και με τον Ρούντι να κάνει τα δικά του ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά και έτσι ήρθε η ήττα.
Στο δεύτερο παιχνίδι ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο διαβασμένος και έτοιμος και παίζοντας καλό μπάσκετ κόντραρε την Ρεάλ και έφτασε κοντά στην νίκη ωστόσο δεν κατάφερε να την πάρει ούτε αυτή την φορά και πλέον άρχιζαν τα δύσκολα μετά το 2-0.
Η σειρά στην Αθήνα και πλέον ο Ολυμπιακός είχε μπροστά του δύο διαφορετικά παιχνίδι και με τον κόσμο μαζί του επέβαλε τον ρυθμό του και έδειξε στην Ρεάλ πως δεν θα τα παράταγε σε καμία περίπτωση επικρατώντας με δυσκολία.
Στο τέταρτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατά και ήθελε πολύ αυτό το 2-2 και το κατάφερε και μάλιστα με διαφορά και έδειξε στην Ρεάλ πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν και πως ίσως δεν θα πάρουν την πρόκριση τόσο εύκολα.
Τελευταίο παιχνίδι στην Μαδρίτη με τον Ολυμπιακό να τα παίζει όλα για όλα και τελικά να μην καταφέρνει να πάρει και μια τρίτη νίκη.Με τους Μαδριλένους να είναι ασταμάτητοι ο Ολυμπιακός το πάλεψε μέχρι το 32΄ ωστόσο από εκεί και πέρα έχασε πολλά ριμπάουντ και δεν είχε καμία ελπίδα μπροστά στην Ρεάλ.
Ότι και αν έγινε πάντως και οι δύο ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων για την μεγάλη τους προσπάθεια και για την παραλίγο ανατροπή που πήγαν να κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου