Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μαρτίνο ο ''νέος''...

Ο Τάτα Μαρτίνο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα και στην Καταλανική,Sport,μίλησε ο Άριελ Παλένα για το σύστημα του και για την στρατηγική που πιθανότατα θα ακολουθήσει στην Μπαρτσελόνα.

Ο Άριελ Παλένα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Μαρτίνο και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο πιθανότατα θα δουλέψει ο Μαρτίνο στην Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Παλένα οι ομάδες του Μαρτίνο έχουν πολλά κοινά στοιχεία με αυτά της Μαπρτσελόνα και μάλιστα και με κάποια στοιχεία τα οποία είχε προσθέσει ο Πέπ Γκουαρντιόλα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Παλένα ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα αρέσκεται στο γρήγορο ποδόσφαιρο με πάθος και πολύ κατοχή της μπάλαςΕνώ ακόμα πρόσθεσε:

«Είναι ένας προπονητής κατάλληλος να προπονήσει την Μπαρτσελόνα. Είναι ένας φυσικός ηγέτης. Νομίζω πως έχει την ικανότητα να δημιουργήσει μια πιο δυνατή, ασφαλή (αμυντικά) και περισσότερο επιτυχημένη Μπαρτσελόνα», αναφέρει και συνεχίζει αναφερόμενος στο σύστημα που εφαρμόζει…
«Του αρέσει το 4-3-3, ως αρχή… Ωστόσο, συνηθίζει να διαφοροποιεί κάποια στοιχεία. Έχει μεγάλο πάθος με την κατοχή της μπάλας. Θέλει ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του, ταχύτητα στις μεταβιβάσεις και περισσότερο από όλα ΕΠΙΘΕΣΗ. Είναι ένας πανέξυπνος προπονητής ο οποίος γρήγορα αντιλαμβάνεται τα στοιχεία που μπορεί να χωλαίνει η ομάδα του», τονίζει ο Παλένα και προσθέτει:
«Είναι θαυμαστής του Μπιέλσα σε κάποιες απόψεις σχετικά με την προπονητική. Του αρέσουν οι δημιουργικοί παίκτες. Στηρίζει πολλά στους ακραίους, οι οποίοι για αυτόν παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του», ανέφερε ο Παλένα ο οποίος προέβλεψε ότι ο Μαρτίνο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κάθε στοιχείο του παιχνιδιού του Ντάνι Άλβες.
«Του αρέσουν οι παίκτες του να πιέζουν πάρα πολύ. Αν χάσουν την μπάλα τους ζητά να τρέξουν γρήγορα για να κερδίσουν και πάλι τη μπάλα όσο το δυνατόν το γρηγορότερο. Τα τελευταία χρόνια αυτό είχε χαθεί στην Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον έτσι όπως το εφάρμοσε ο Γκουαρντιόλα με επιθετικούς του Μέσι, Ανρί και Ετό. Αυτοί οι τρεις αποτελούσαν την πρώτη γραμμή πίεσης, η οποία εφαρμοζόταν από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου», τόνισε και επεσήμανε ότι στην επίθεση του αρέσει να δίνει μεγάλη ελευθερία στους επιθετικούς του με τους οποίους προσπαθεί να εφαρμόσει το «false 9» 

Τι συμβαίνει όμως με την άμυνα; Ο Παλένα εξηγεί…
«Συνήθως αφήνει πίσω τους δύο κεντρικούς αμυντικούς με τον αμυντικό χαφ να μπαίνει ανάμεσά τους. Οι αμυντικοί του πάντα είναι κοντά στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Περίπου 40-50 μέτρα μακριά από το τέρμα»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου