Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

X-άρισε βαθμούς

Η Ελλάδα έφτασε στο τσάκ ωστόσο τόσο η αστοχία του Γκέκα και του Σαλπιγγίδη στέρησαν από την εθνική μας την νίκη και την πρωτιά στον όμιλο,και πλέον το διπλό στην Σλοβενία μοιάζει μονόδρομος...

Η Ελλάδα έδειξε πως τα έχει όλα,πώς έχει μαγκιά έχει ψυχή αλλά ωστόσο χάνει στις λεπτομέρειες.Μια εθνική  η οποία φτιαγμένη από μέταλλο που είχε δύο δοκάρια αντιμετώπισε την Βοσνία του Ιμπίσεβιτς και του Ντζέκο και στάθηκε όρθια χάνοντας μάλιστα μεγάλες ευκαιρίες για δύο και ίσως τρία γκόλ.Αξίζει να σημειωθεί πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Καραϊσκάκης ήταν καλή...
Η Εθνική μας με σαφή προσανατολισμό να καλύψει τα μετόπισθεν παρατάχθηκε σε σχήμα 4-4-2.Συγκεκριμένα τα ''ελληνικά'' δοκάρια υπερασπίστηκε ο Ορέστης Καρνέζης.Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Παπασταθόπουλος,Μαλεζάς,Σπυρόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης.Το κέντρο της εθνικής μας αποτελούνταν από τους Τζιόλη και Κατσουράνη στα χάφ,και Μανιάτη-Φορτούνη στα άκρα.Μπροστά από αυτούς Γκέκας και Σαμαράς αποτελούσαν την επιθετική γραμμή..
Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά για την εθνική μας ομάδα,καθώς η Ελλάδα άγγιξε το 1-0 στο 5', με τον Γιώργο Σαμαρά να πραγματοποιεί μια πολύ καλή ενέργεια να δίνει έτοιμο γκόλ στον Φάνη Γκέκα με τον δεύτερο ωστόσο να αστοχεί και να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βοσνίας.
Το μάτς στην συνέχεια του είχε καλό γενικά ρυθμό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκόλ,αλλά καμία από τις δύο να μην το βρίσκει.Οι Βόσνιοι δημιούργησαν ευκαιρίες και ειδικά είχαν ένα δοκάρι του Γκέκλα και μια δύσκολη απόκρουση του Ορέστη Καρνέζη σε προσπάθεια του Σαλίχοβιτς.
Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και έψαχναν το γκόλ και η μεγάλη στιγμή για την Βοσνία ήρθε στο 24ο λεπτό με τον Μισίμοβιτς να κάνει το σούτ,αλλά ως μηχανής θεός ο Γιάννης Μανιάτης να προλαβαίνει την μπάλα με το κεφάλι λίγο πριν περάσει την γραμμή του Καρνέζη.
Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου είχαμε άλλες δύο αξιοσημείωτες φάσεις με την εθνική να πιέζει να κερδίζει την μπάλα,ο Γκέκας να πέφτει στην περιοχή,αλλά να μην δίνεται τίποτα,και τον Βασίλη Τοροσίδη στην συνέχεια της φάσης να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι των Βόσνιων.
Τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν αυτή του Λούλιτς που με το σούτ του ανάγκασε τον Έλληνα κίπερ να διώχνει εντυπωσιακά.
Έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0 με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια με αρκετές ευκαιρίες...
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε όσες φάσεις το πρώτο ημίχρονο ωστόσο ο γρήγορος ρυθμός του πρώτου διατηρήθηκε.Η Εθνική είχε το έλεγχο του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει κάτι μέχρι το 78ο λεπτό.Ο Σάντος μπορεί να είδε τον Μαλεζά να αποχωρεί τραυματίας,ωστόσο είδε την άμυνα της Ελλάδας να κλείνει την άμυνα και να περιορίζει τους χώρους για τους Βόσνιους.Μετά τον τραυματισμό του Μαλεζά ο Σάντος αναγκάστηκε να βάλει στην άμυνα τον Κατσουράνη στην άμυνα και να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Γιώργο Καραγκούνη ο οποίος έγραψε άλλη μια συμμετοχή στο κοντέρ του και σημείωσε ρεκόρ.Ο Σάντος βλέποντας την ομάδα του να μην κάνει στις φάσεις για το γκόλ έβαλε τον Σαλπιγγίδη και τον Μήτρογλου και συνάμα άλλαξε το σύστημα σε 4--2-3-1.
Στο 78' φάνηκε πως την εθνική μας δεν την ήθελε και σε συνδυασμό και με την αστοχία με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει από κανονική θέση,ωστόσο να αστοχεί και να ''χάνει'' από τον κίπερ των Βόσνιων που κράτησε το μηδέν στο τέτ-α΄τέτ με τον Έλληνα φόρ.Έτσι τελείωσε το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μποιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις...
Φάνηκε ωστόσο πως η Ελλάδα έχασε ένα τρίποντο το οποίο άξιζε...

Man of the match: Έκανε τα πάντα, αλλά δεν έφτανε για να έρθει η νίκη. Ωστόσο ο Σαμαράς ήταν ο καλύτερος του αγώνα. Ο επιθετικός της Σέλτικ αναστάτωσε και στα 90 λεπτά του Βόσνιους. Έδωσε ένα γκολ πάρτο-βάλτο στον Γκέκα και νίκησε κάθε μονομαχία του με τους αντιπάλους του. Κρίμα που δεν ήρθε η νίκη μετά από μια τέτοια εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Μαλεζάς (66’ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Μανιάτης (80’ Μήτρογλου), Φορτούνης, Σαμαράς, Γκέκας (57’ Σαλπιγγίδης).
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιντζα, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (74’ Ίμπρισιτς), Ζαχίροβιτς, Μεντουνγιανιν (74’ Στεβάνοβιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου