Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πολίτικη..ήττα

Ειρωνεία;Τι άλλο μπορεί να χαρακτηρίσει αυτή την ήττα του Ολυμπιακού,καθώς η ελληνική ομάδα την περσινή χρονιά έφευγε από την Τουρκία με ψηλά το κεφάλι και ως πρωταθλήτρια Ευρώπης,ενώ σήμερα έφυγε με την ήττα στις αποσκευές και μια μεγάλη διαφορά από την Εφές.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν την πρώτη τους ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη και μάλιστα ήταν μια ήττα αρκετά βαριά και ίσως αυτό είναι ένα σημάδι αφύπνισης για τους ''ερυθρολεύκους'' ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που πλησιάζει.Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί ως απογοητευτικός,καθώς η Εφές έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και έφτασε την διαφορά στο +22 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.Όλοι περίμεναν το δεύτερο ημίχρονο και την αφύπνιση του Ολυμπιακού και όλοι πίστευαν σε ένα κατόρθωμα που να έμοιαζε με πέρσι.Και όντως οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους 9 πόντους(60-51).Ωστόσο το ''ξύπνημα'' του Ολυμπιακού δεν είχε διάρκεια ο οποίος μετά το δικό του σερί 19-6 είδε την Εφές να κάνει ένα εκπληκτικό 11-0 και να γκρεμίζει ότι έχτιζε ο Ολυμπιακός.Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά ήταν εμφανές το πρόβλημα των ''ερυθρολεύκων'' στην άμυνα και για αυτόν τον λόγω πάνε στο ντέρμπι της Δευτέρας αρκετά προβληματισμένοι.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι  η Εφές έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί άλλωστε ένα 20λεπτο όπου τη βρήκε την Εφές Αναντολού να έχει 7/7 τρίποντα και να σκοράρει 54 πόντους; Οι Τούρκοι αιφνιδιάσαν  τον Ολυμπιακό και  έβαλαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο τις βάσεις για τη νίκη και από την άλλη έβαλαν τον Ολυμπιακό στην θέση του κυνηγού,βάζοντας του έτσι στις πλάτες του και το βάρος της κούρασης. Βέβαια και ο Ολυμπιακός έβαλε το χέρι του γι' αυτό το -22. Και αυτό γιατί η άμυνα του ήταν απαράδεκτη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν ρυθμό και ψυχολογία μέσω της επίθεσης τους.
ΜVP: Ο Τζόρνταν Φάρμαρ. Ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας έκανε το τέλειο παιχνίδι και ουσιαστικά διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίκτης των Νιου Τζέρσεϊ Νετς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και με 24 πόντους , 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής και οδήγησε την παρέα του σε μια εύκολη, όπως αποδείχτηκε, νίκη.
Δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72
Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Φάρμαρ 25, Βούγιασιτς 15, Ερντέρ 13, Τουντσερί 7, Γκονλούμ, Σαβάνοβιτς 13, Λούκας 10, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.
Από τη άλλη μεριά
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Άντιτς 5, Σπανούλης 14, Περπέρογλου 10, Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου