Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ελληνική Cant(u)-άδα

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να χτίζεται από την αρχή,ωστόσο ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στην Euroleague εναντίον της Καντού(78-76),και έβαλε τις βάσεις για μια καλύτερη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει φέτος σε νέες βάσεις και με τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη και τον οδοστρωτήρα Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπαθεί να δημιουργήσει ένα νέο ανταγωνιστικό σύνολο.Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός,λοιπόν μετά την πρώτη του ήττα στην Μαδρίτη ήθελε μια καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα εναντίον της Καντού,και τελικά τα κατάφερε με αρκετή δυσκολία νικώντας με 78-76. 
Ο Παναθηναϊκός πλέον ετοιμάζεται με έντονους ρυθμούς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Δευτέρα(18:45).Οι πράσινοι έδειξαν αδυναμίες στο παιχνίδι τους αλλά μέσω των προπονήσεων αυτά μπορούν να διορθωθούν.
 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ξεχώρισε από μεριάς Παναθηναϊκού αλλά και με την βοήθεια του αρχηγού ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, όπως φάνηκε και στη Μαδρίτη θα είχε άλλη μια εκπληκτική βραδιά. Στην τρίτη περίοδο ο «Σόφο» με 9 πόντους κι η βελτίωση της περιφερειακής άμυνας  κράτησαν τον Παναθηναϊκό επικεφαλής, αλλά εξακολούθησε να αναζητά το κάτι επιπλέον.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καντού είχε 5/9 τρίπ. στο ημίχρονο και 1/4 τρίπ. στην 3η περίοδο, ενώ ο Μανούτσαρ Μαρκοϊσβίλι παρέμεινε στους 14π. του ημίχχρόνου.Ο Άντι Πάνκο το προσέφερε απλόχερα στην επίθεση κι ήταν αρκετό, αφού τα χρονικά περιθώρια δεν επέτρεψαν την αντίδραση.
MVP: Τι και αν μέχρι το 16 ήταν άφαντος;Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Την κατάλληλη στιγμή οΆντι Πάνκο αποτίναξε τη διστακτικότητα στην τελική προσπάθεια και με κρίσιμα καλάθια έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδος του. Συνολικά σε 28:30 συμμετοχής μέτρησε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη.
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 61-55, 78-76
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 11, Ματσιούλις 5, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11, Λάσμε, Τσαρτσαρής 8,Διαμαντίδης 12, Κίτσεν 6, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 19, 
Καντού (Τριντσιέρι): Σκέκιτς 1, Σμιθ 4, Μαρκοϊσβίλι 17, Λάινεν 3, Ματζαρίνο 6, Μπρουκς 9, Τάιους 10, Ταμπού 7, Αραντόρι 17, Κουζίν 2. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου