Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

El Barcelon-ico

561641_10151128769804288_1832483861_n

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο,ένα φανταστικό δεύτερο με πέντε γκόλ,ξύλο,γκρίνια και αγωνία για τον επερχόμενο δεύτερο τελικό…Μόνο αυτό μπορεί κανείς να πει για το φανταστικό Μπάρτσα-Ρεάλ.
Ένα φανταστικό παιχνίδι εξελίχθηκε στο Κάμπ Νού,καθώς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δίδαξαν ποδόσφαιρο στον πρώτο τελικό του Σούπερ Κάπ Ισπανίας.Παρόλα αυτά τις εντυπώσεις δεν έκλεψαν μόνο οι παίκτες,αλλά και ο διαιτητής Κλός Γκόμεθ ο οποίος δεν βρέθηκε και στην καλύτερη του βραδιά.
Εξέλιξη αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να δώσει και πολλά,καθώς Μπαρτσελόνα και Ρεάλ δεν έδειξαν πως επρόκειτο για Κλάσικο έχοντας μόνο μια αξιοσημείωτη ευκαιρία έκαστος.Έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε άτονα και όλοι περίμεναν δύο ‘’αλλαγμένες’’ ομάδες στο χορτάρι του Κάμπ Νού στο δεύτερο ημίχρονο.
2012-08-23_barcelona-madrid_21.v1345759382Και η επανάληψη ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως το πρώτο ημιχρονο ήταν ένα κακόγουστο αστείο και πως η ‘’δράση’’ ξεκινούσαν τώρα….Το παιχνίδι πήρε φωτιά κιόλας από το 54’ όταν ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στον Αλέξις Σάντσες σε ανατροπή του από τον αμυντικό της Ρεάλ Αρμπελόα.Αυτή η απόφαση ίσως ήταν καθοριστική,καθώς στην συνέχεια της φάσης η Ρεάλ κέρδισε κόρνερ και στην εξέλιξη ο Οζίλ το εκτέλεσε και ο Ρονάλντο την εκτέλεσε… με δυνατή κεφαλιά κάνοντας το 1-0 και παγώνοντας το γήπεδο και τον Βαλντέζ….
Και πριν προλάβουν οι παίκτες της Ρεάλ να χαρούν δέχτηκαν το γκόλ και είδαν το 1-0 στο ακριβώς επόμενο λεπτό να γίνεται 1-1.Η φάση πάντως αμφισβητείται,καθώς ο Πέδρο ήταν οριακά οφσάιντ,ωστόσο με ένα φοβερό κατέβασμα και με ένα ομορφότερο γκόλ ισοφάρισε για τους μπλαουγκράνα.

Πλέον η ψυχολογία είχε αλλάξει το γήπεδο έγερνε και η Μπάρτσα δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα..Συγκεκριμένα ο Ινιέστα με μια προσποίηση άδειασμα ανάγκασε τον Ράμος να κάνει το πέναλτι και έστειλε τον Λιονέλ Μέσι στην άσπρη βούλα με τον Αργεντινό άσο να μην αστοχεί στέλνοντας στην μπάλα στην άλλη γωνία από αυτήν που διάλεξε ο Κασίγιας και έτσι έκανε το 2-1.
Ο Ινιέστα στο 78’ έκανε τα μαγικά του,άδειασε τρείς αντιπάλους σέρβιρε το γκόλ και ο Τσάβι δεν είπε όχι εκτελόντας τον Κασίγιας για το 3-1.Και εκεί που όλοι νόμιζαν πως η Μπάρτσα έχει καθαρίσει ήρθε ο Βαλντέζ να χαλάσει το πάρτυ καθώς έκανε ένα παιδικό λάθος…Συγκεκριμένα ο Ισπανός τερματοφύλακας πήγε να τριπλάρει τον Ντι Μαρία,ωστόσο ο παίκτης της Ρεάλ έκλεψε την μπάλα και διαμόρφωσε πολύ εύκολα το τελικό 3-2 και Μπάρτσα και Ρεάλ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού….
Συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (83' Φάμπρεγας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Αλμπα), Σάντσες (72' Τέγιο), Μέσι.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Αλμπιόλ, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα, Οζίλ (82' Μαρσέλο), Καγιεχόν (66' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά (61' Ιγουαΐν).
Διαιτητής: Κλος Γκόμεθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου