Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ευρωπαϊκός...Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ καλά δείγματα στο μάτς με την Μάδεργουελ και με την νίκη που κατέκτησαν έθεσαν τις βάσεις για να ανασάνουν με τα λεφτά που θα μπουν στα ταμεία.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε ''χημείες'' και παρέταξε την ομάδα του στο κλασσικό 4-2-3-1 το οποίο δοκίμαζε και στην προετοιμασία.Η διάταξη στο γήπεδο ήταν με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Μαρίνος τα αμυντικά χαφ,στο  αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ. Η τριάδα πίσω από τον Ισπανό φορ εναλλασσόταν έπειτα από εντολή του Πορτογάλου τεχνικού κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Ο Παναθηναϊκός εξαρχής ήταν το φαβορί,καθώς αυτό ήταν γνωστό και στους Σκωτσέζους.Παρόλα αυτά αυτό δεν έφτανε και το τριφύλλι έπρεπε να δείξει και εντός του αγωνιστικού χώρου ότι ήταν καλύτερος και ήθελε να δείξει ότι πήρε το μάθημα του από τον περσινό του διπλό αποκλεισμό από την Ευρώπη.
Πρώτο Ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκόλ από την αρχή για να καθαρίσει το παιχνίδι και αυτό το πέτυχε στο 14ο λεπτό με τον Μπουμσόνγκ να αγγίζει όσο πρέπει την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Σκωτσέζικης ομάδας.Η ουσιαστική απειλή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 26ο λεπτό με το κόψιμό του Λάσλι και το σούτ που όμως δεν βρήκε στόχο. 
Η ελληνική ομάδα ήταν σαφώς ανώτερη και θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι,ωστόσο η αστοχία στην τελική προσπάθεια στέρησε από τον Παναθηναϊκό το δεύτερο γκόλ.Η άμυνα της Μάδεργουελ δεν ήταν αποτελεσματική,ωστόσο ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί αυτό σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες.
Δεύτερο Ημίχρονο
Το τριφύλλι κατέβασε ρυθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να κάνει συντήρηση σκόρ και δυνάμεων για το επερχόμενο παιχνίδι που θα του εξασφαλίσει την πρόκριση.Ωστόσο οι Σκωτσέζοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση τον Ελληνικό σύλλογο.Ο Φερέιρα ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και για αυτόν τον λόγο έριξε στο παιχνίδι τον Κώστα Κατσουράνη ώστε να μπορέσει να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και να δώσει ανάσες στην άμυνα.Πάντως η ''χρυσή'' αλλαγή ήταν η δεύτερη του Πορτογάλου τεχνικού που έβαλε στο παιχνίδι τον Χάρη Μαυρία,ο οποίος και σκόραρε.
Ο Παναιηναϊκός σε μια φάση κόντρα επίθεσης πέτυχε το γκόλ και συνάμα εξασφάλισε την πρόκριση του.Μετά από ωραία κούρσα και μπαλιά του Σισοκό στον κενό χώρο ο Χάρης Μαυρίας στο ανοιχτό γήπεδο πήρε την μπάλα διένυσε μερικά μέτρα και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Μάδεργουελ.
Στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει το παιχνίδι περίπατο,αλλά ο Φορναρόλι αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από πολύ καλή μπαλιά του κορυφαίου Σισοκό.
MAN OF THE MATCH: Ο Ιμπραήμ Σισοκό. Ο Ιβοριανός έκανε τεράστιο παιχνίδι, έστω και αν είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντίπαλους αμυντικούς, δημιούργησε ρήγματα, ήταν δραστήριος και φυσικά κάνει καταπληκτική ενέργεια και ασίστ στο γκολ του Χάρη Μαυρία.
Η ΑΣΤΟΧΙΑ: Ανήκει στον Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός επιθετικός θα μπορούσε να έχει βάλει με δύο γκολ μπροστά τον Παναθηναϊκό πολύ πριν το κάνει ο Μαυρίας. Σπατάλησε, όμως, φάσεις που θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα.
Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα(79' Nτέιλι)

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος, Τότσε (75' Μαυρίας) 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου