Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Vamos...για κούπα

Ένα όνειρο τρελό...τρελό κι όμως κοντινό!Οι Αργεντινή επικράτησε στα πέναλτι της Ολλανδίας με 4-2 και είναι ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του κυπέλλου...
Ένα από τα χειρότερα όνειρα των Βραζιλιάνων πάει να γίνει πραγματικότητα καθώς η Αργεντινή πέρασε και από την Ολλανδία και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από το να πάρει το κύπελλο μέσα στην Βραζιλία.
Η Αργεντινή ωστόσο δεν θα τα είχε καταφέρει αν δεν είχε τον Ρομέρο να αποκρούσει δύο πέναλτι στην πιο δύσκολη δοκιμασία του έως τώρα στο Μουντιάλ.
Το παιχνίδι έδειχνε από την αρχή ότι θα είχε αρκετές μονομαχίες και πως θα κρινόταν κατά κύριο λόγο στο ένα γκολ.Τόσο στην διάρκεια του αγώνα όσο και στην παράταση πολλές μεγάλες στιγμές δεν υπήρξαν εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως του Ρόμπεν λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας και του Παλάσιος στο 115'.
Το παιχνίδι...
Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε την όρεξη να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο και να κυνηγήσει τα πολλά γκολ,καθώς και οι δύο προπονητές είχαν στήσει τις ομάδες του με κύριο στόχο αρχικά να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε κάτι πιο πολύ από ήρεμα καθώς από την μια ο τραυματισμός του Μασεράνο και από την άλλη μεριά κάποιες ανούσιες προσπάθειες του Σνάιντερ πάγωσαν το παιχνίδι και δεν άφησαν τις δύο ομάδες να επιβάλουν ρυθμό.Έτσι ήρθε φυσιολογικά το τέλος του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι στο 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ομάδες να ''μπαίνουν'' στον αγώνα χωρίς αλλαγές.Ή κούραση των παικτών έδωασε κάποιους χώρους για κίνηση αλλά τίποτα παραπάνω με τις δύο άμυνες να είναι πολύ σφιχτές και να είναι πλήρως προσαρμοσμένες στους Μέσι και Ρόμπεν αντίστοιχα.Προς το τέλος του αγώνα λίγο έλειψε η Ολλανδία να ''κλέψει' το παιχνίδι με τον Ρόμπεν να παίρνει την ωραία πάσα του Σνάιντερ να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή να βρίσκει χώρο ωστόσο λίγο πριν σκοράρει ο Μασεράνο που ακολουθούσε έκανε το σωτήριο τάκλιν και έστειλε την μπάλα κόρνερ.Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.
Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης φλύαρο χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία παρότι ο Φαν Χάαλ προτίμησε να χρησιμοποιήσει την τελευταία του αλλαγή για να βάλει τον Χούντελαρ στον αγωνιστικό χώρο.Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν φαινόταν ότι θα ήταν και καλύτερο καθώς η κούραση των παικτών ''βγήκε'' στο γήπεδο και καμία από τις δύο ομάδες δεν επέβαλε τον ρυθμό της.Τελευταία μεγάλη φάση για την Αργεντινή στο 115' με τον Παλάσιος να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να πραγματοποιεί μια άσχημη προσπάθεια.
Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Ρομέρο να αποκρούει δύο και να στέλνει την Αργεντινή στον τελικό της Κυριακής με 4-2.
Οι συνθέσεις:
Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι (46’ Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62’ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96’ Χούντελαρ)
Στον πάγκο: Κρουλ, Φορμ, Ντε Γκουζμάν, Φέρχεχ, Φέλτμαν, Κονγκολό, Λενς, Φερ, Ντεπάι
Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82’ Παλάσιο), Λαβέτσι (100’ Ροντρίγκεζ), Μέσι , Ιγκουαΐν (82’ Αγκουέρο)
Στον πάγκο: Οριόν, Αντούχαρ, Καμπανιάρο, Γκάγκο, Φερνάντεζ, Φερνάντεζ, , Άλβαρεζ, Μπασάντα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου