Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Έ-Χ-ασε την πρωτιά

Η Λιόν είχε την ευκαιρία να πιάσει στην πρώτη θέση την Παρί Σεν Ζερμέν ωστόσο πέταξε στα σκουπίδια αυτήν την ευκαιρία μένοντας στο 1-1 με την Μπρέστ.
Η Λιόν ήθελε να εκμεταλλευτεί το χθεσινό στραβοπάτημα της Παρί(1-0 από την Ρέμ) και την πιάσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.Ωστόσο οι Λιονέ δεν έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο εναντίον της Μπρέστ και αναγκάστηκαν να μείνουν στο 1-1 που την αφήνει 2 βαθμούς πίσω από την Παρί.
Η Ρέμ φάνηκε πως μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να κοντράρει στα ίσια την Λιόν και κατάφερε να προηγηθεί στο 8'.Σαφνί και Γκουέν συνεργάστηκαν ιδανικά με τον δεύτερο να πετυχαίνει το γκολ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η Λιόν να ξυπνά που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το γρήγορο γκολ.Πίεσε έκανε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου...
Στην επανάληψη η Λιόν μπήκε με μοναδικό στόχο να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει την πολυπόθητη νίκη.Και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο με τους Λιονέ να κάνουν ευκαιρίες και να δημιουργούν έναν καλό ρυθμό.Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στο 53'.Μετά από συνδυασμό Γκρενιέ και Μαλμπρανκ ο Λισάντρο Λόπεζ έκανε το σούτ με τον Τεμπό να αποκρούει αρχικά αλλά με την  μπάλα να κοντράρει στον Μακοντά έγινε το 1-1.Από εκεί πέρα η Λιόν κυνηγούσε έντονα το 2ο γκολ που θα τηε εξασφάλιζε πρωτιά ωστόσο αυτό ποτέ δεν ήρθε σε αντίστοιχες φάσεις του Γκομίς και Λόπεζ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Λιόν είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.Στο 82ο λεπτό που το σουτ του Μαλμπράνκ  έδιωξε ο Λεζόν πάνω στην γραμμή  και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκομίς να αστοχεί εξ επαφής.
Συνθέσεις:
Μπρεστ: Τεμπό, Κουλιμπαλί, Κανταρί, Λεζόν, Μακοντά, Σισοκό, Λίτσκα, Σαφνί (45' Γκρουζί), Ρασπεντίνο, Γκουέγ (78' Τουρέ), Αγιτέ (70' Λεσουαμιέ)

Λιόν: Βερκούτρ, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Λόβρεν, Ουμτιτί, Εμβουεμπά, Μαλμπράνκ, Γκρενιέ (76' Φερί)), Λακαζέτ, Λισάντρο, Γκομίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου