Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Έ-Χ-ασε το τρίποντο


Κάτι η γκολάρα του Ντε Βινσέτι,κάτι η κόκκινη του Κατσουράνη,κάτι η αστοχία οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα,καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Πας Γιάννενα και τον έβαλε στο τρέξιμο από νωρίς...
Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε το 2στα 2 στο πρωτάθλημα...Παρόλα αυτά ο τεχνικός των πρασίνων δεν σταμάτησε το ροτέισον και έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τόσο τους Γιούρκα Σεϊταρίδη,όσο και τον Κώστα Μπαρμπαρούση ππου είχαν ξεκινήσει στο πρώτο παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού.Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ σε διάταξη 4-3-2-1,αναλυτικά η ενδεκάδα του τριφυλλιού απαρτιζόταν από τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια.-Η άμυνα των πρασίνων αποτελούνταν από τον Σεϊταρίδη στα δεξιά,τον Σπυρόπουλο στα αριστερά και το κέντρο της άμυνας απάρτιζαν οι Βελάσκες και Πίντο.Από εκεί και πέρα το κέντρο το πήραν στις πλάτες τους οι Κατσουράνης,Βιτόλο,ενώ στα ''φτέρα'' του τριφυλλιού έπαιξαν οι Μπαρμπαρούσης και Σισοκό.Στην μπροστά γραμμή ο Φορναρόλι είχε ελεύθερο ρόλο ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Τοτσέ.

Εξέλιξη αγώνα
Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο,καθώς το τριφύλλι δεν είχε εμπνεύσεις πέρα του Σισοκό ο οποίος σήκωσε στην πλάτη του όλο τον Παναθηναϊκό του πρώτου μέρους.Από την άλλη μεριά ο Πας Γιάννενα κυκλοφορούσε την μπάλα με αρκετή ευκολία και σε αρκετές περιπτώσεις αξιοποίησε τους χώρους τους οποίους βρήκε.Παρόλα αυτά κάτι η αστοχία και κάτι ο Καρνέζης στέρησαν από τον Πας Γιάννενα το γκόλ.Σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός κέρδιζε γήπεδο και στο 28' μετά από κορνέρ και σέντρα του Σισοκό ο Βελάσκες έπιασε μονοκόμματο σούτ στον αέρα και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.Οι πράσινοι μπορεί να πέτυχαν το γκόλ,ωστόσο ήταν πολύ ευάλωτοι στα μετόπισθεν και αυτό το πλήρωσαν στο τέλος του ημιχρόνου.Όλα έδειχναν λοιπόν πως το ημίχρονο θα έληγε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοκαθεδρία στο σκόρ...Παρόλα αυτά λίγο πριν σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής μετά από πολύ ωραία μπαλά ο Ντε Βινσέντι έπιασε το εναέριο βόλ πλανέ αφήνοντας άγαλμα τον Καρνέζη και άφωνους όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι οι οποίοι χειροκρότησαν το εκπληκτικό γκόλ,ένα γκόλ απίστευτης ομορφιάς και διεκδικεί από τις πρώτες αγωνιστικές το βραβείο για το γκόλ της χρονιάς...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε περίπου όπως το πρώτο,δηλαδή τον Παναθηναϊκό να παίζει νωθρά.Παρόλα αυτά το παιχνίδι πήρε αμέσως φωτιά όταν στο 58' ο διαιτητής Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Κώστα Κατσουράνη για διαμαρτυρία  με απευθείας κόκκινη κάρτα.Από εκεί και πέρα ο Φερέιρα έπαιξε όλα τα χαρτιά που παραλίγο οι αλλαγές να του βγουν αν δεν αστοχούσε ο Πετρόπουλος σε τρεις απίστευτες ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται.Ο Πας Γιάννενα έμενε πίσω και προσπαθούσε στην κόντρα χωρίς να καταφέρει κάτι ωστόσο και έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος το 1-1.
MAN OF THE MATCH: Ο ΝτεΒισέντι. Ο Αργεντινός πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς και με την απίστευτη έμπνευση του έδωσε στον ΠΑΣ έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη «μάχη» που θα δώσει η ομάδα για την σωτηρία.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι φορ του Παναθηναϊκού. Ο Τοτσέ και κυρίως οι Φορναρόλι και Πετρόπουλος έχασαν τα… άχαστα και σπατάλησαν απίστευτες ευκαιρίες για να δώσουν στον Παναθηναϊκό το «τρίποντο» της νίκης.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν έχει μόνο μία. Ο Νίκος Σπυρόπουλος χάνει τον σκόρερ του ΠΑΣ στη… πλάτη του, αφήνει τον Γεωργίου στο 57’ μόνο του προ του Καρνέζη και πάλι χάνοντας τον παίκτη του που έρχεται από πίσω.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου