Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπαλο-τέλειος


Με δυο γκόλ του Σούπερ-Μάριο η Ιταλία νίκησε με 2-1 την Γερμανία και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό,εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.
Η Γερμανία παρατάχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Γιόακιμ Λέβ.Αντίθετα η Ιταλία παρατάχθηκε με τον Μπαλζαρέτι στα δεξιά καθώς ο Αμπάτε δεν ήταν έτοιμος για έναν τέτοιο αγώνα.
Παιχνίδι
Πρώτο Ημίχρονο
Η Γερμανία ξεκίνησε δυνατά,κυνήγησε το γκόλ για να καθαρίσει νωρίς τον αγώνα.Η Ιταλία σε δυο φάσεις στο 12ο λεπτό  κόντεψε να βρεθεί πίσω στο σκόρ,αλλά από την μία ο Πίρλο και από την άλλη η τύχη απέτρεψαν τον γκόλ.Η Ιταλία μετά το 15λεπτο πίεσε,ισορρόπησε το μάτς,έκανε φάσεις με τον Κασάνο και τον Μοντολίβο αλλά το γκόλ ήρθε από τον Μάριο Μπαλοτέλι στο 20'.Το γκόλ προήλθε από μια ωραία ομαδική προσπάθεια,με τον Πίρλο να συνεργάζεται με τον Κιελίνι,αυτός να δίνει στο Κασάνο,ο οποίος έκανε μια φανταστική ενέργεια και μετά από μια ωραία σέντρα του ίδιου ο Μπαλοτέλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για το 1-0.Οι Ιταλοί έκλεισαν εκπληκτικά τους χώρους περιόρισαν Οζίλ και Γκόμεζ και τα Πάντσερ δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους.Στο 36' η Ιταλία έκανε το 2-0 και πίεσαν ακόμα περισσότερο τους Γερμανούς.Το 2-0 μηδέν έγινε από μια φανταστική φάση των Ιταλών,καθώς μετά από μακρινή μπαλιά του Μοντολίβο,ο Μπαλοτέλι εκτέλεσε τον Νόιερ για το 2-0.Το ημίχρονο έκλεισε με την Ιταλία να έχει την ψυχολογία με το μέρος της και τον Μπουφόν με τις αποκρούσεις που πραγματοποίησε καθ'όλη την διάρκεια του ημιχρόνου να έχει πάρει τα πάνω του.
Δεύτερο Ημίχρονο
Ο Λέβ έβλεπε πως η κατάσταση δεν πήγαινε και έριξε στον αγωνιστικό χώρο,Κλόζε και Ρόις.Τα Πάντσερ πίεσαν για ένα γρήγορο γκόλ,αλλά ο Μπουφόν μαζί με την βοήθεια του δοκαριού σε φάουλ του Ρόις έστειλε την  μπάλα κόρνερ. Ο Πραντέλι απάντησε στις κινήσεις του Γερμανού με το να αποσύρει σταδιακά τους Μοντολίβο, Κασάνο, Μπαλοτέλι με τους Μότα, Ντιαμάντι, Ντι Νατάλε και μετά το 65' η Ιταλία ήλεγξε απολύτως τον αγώνα.Η Γερμανία δεν έβρισκε χώρους και αναγκαστικά έπαιζε με βαθιές μπαλιές.Όμως οι αμυντικοί της Ιταλίας καθάριζαν τις μπαλιές πολύ εύκολα.Ο Μπαλζαρέτι ήταν εξαιρετικός και ο Πίρλο οργάνωνε την καλοκουρδισμένη μηχανή της Ιταλίας.Η Ιταλία έλεγχε τον αγώνα και μετά το 70' δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκόλ,με τους Ντι Νατάλε και Μαρκίζιο να αστοχούν.Στο 90' ωστόσο η Γερμανία κέρδισε πέναλτι και ο Οζίλ που ανέλαβε την εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Ιταλία.
Man of the match: Ποιος άλλος; Ο Μπάλο το μαύρο πιστόλι! Ο Μπαλοτέλι πέτυχε δύο γκολάρες στο πρώτο ημίχρονο και από... τραγέλαφος, έγινε ήρωας!
Η γκάφα
Την έκανε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Γερμανών στο δεύτερο γκολ της Ιταλίας καθώς έχασαν εντελώς τον Μπαλοτέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου